Ronald Gorsic / Cropix
ČUDO NEVIĐENO

SVJETSKI KOŠARKAŠKI KURIOZITET Ono što ima Cibona, nema baš nitko na svijetu!

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 13. svibanj 2016. 10:33

Cibona je valjda prvi košarkaški klub u povijesti s izbornicima dviju nacionalnih reprezentacija.

Izvršni predsjednik kluba Aco Petrović vodit će Hrvatsku prema olimpijskom Riju, a trener Damir Mulaomerović preuzeo je Bosnu i Hercegovinu koju krajem ljeta čekaju kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine, piše Jutarnji list.

BiH se samo triput nije kvalificirala za EP, a prije tri godine je s Petrovićem izborila drugi krug natjecanja. Za plasman na turnir kojem su domaćini Rumunjska, Izrael, Finska i Turska, Mulaomerović mora pobijediti u skupini s Rusijom i Švedskom ili biti među četiri najbolja drugoplasirana iz sedam grupa.

- Težak zadatak, ali reprezentacija koja ima Nurkića pred kojim je velika NBA karijera, jednog od najboljih BiH košarkaša u povijesti Teletovića, Stipanovića, Gordića, Kikanovića, Renfroea i da ne nabrajam dalje... može igrati ravnopravno protiv svakoga. Zahvalan sam svima koji su u meni prepoznali trenera za reprezentaciju, a posebno mi je drago zbog toga što sam rođen u BiH.

Mulaomerović je rođen u Tuzli, ali je igrao za Hrvatsku. Na društvenim mrežama javljaju se mnogi nezadovoljni što je takav čovjek izabran za izbornika BiH.

- Svatko ima pravo na mišljenje, ali glupo je da se ja zamaram time. Možda im je problem što sam imao veliku igračku karijeru - pomalo ironičan je Mulaomerović.

Pripreme reprezentacije trebale bi početi krajem srpnja, a posljednja utakmica kvalifikacija je 14. rujna. Otprilike dva do tri tjedna prije prve službene utakmice Cibone u novoj sezoni. Start klupskih priprema je planiran za razdoblje između 15. i 20. kolovoza s dosta novih igrača.

- Aco je upoznat sa svime i nije mu smetala moja kandidatura za izbornika BiH. Uvjeren sam da ću to dobro ‘ishendlati’. U prvom dijelu priprema ionako se radi na kondiciji pa pretpostavljam da me neće biti samo 20-ak dana.

Linker
23. rujan 2024 09:26