Luka Gerlanc / CROPIX
KOŠARKAŠKI DERBI

Strawberry i Šarić rastužili Višnjik i zacementirali Cibonu na prvom mjestu!

Blassingame sa 19, te Žižić i Strawberry sa po 14 koševa bili su najbolji kod Cibone, dok Zadru nisu pomogli niti sjajni učinci Ramljaka i Delaša (24 poena)
Piše: HinaObjavljeno: 26. travanj 2013. 22:59

U derbiju 9. kola Lige za prvaka PH za košarkaše Cibona je kao gost u dvorani "Krešimir Ćosić" svladala Zadar sa 87-86 (17-22, 23-23, 26-22, 21-19) i tako napravila veliki korak ka prvom mjestu uoči doigravanja.

Oponente hrvatske košarke na najbolji način demantirali su Zadar i Cibona ponudivši izvrsnu utakmicu nakon koje su domaćini morali čestitati gostima! Svi istinski prijatelji ovoga sporta doista su mogli uživati u pravoj predstavi u kojoj nije manjkalo raznovrsnosti u napadu, čvrstine u obrani, uz niz blokada.

Doista, posve zanimljivo od samog otvaranja utakmice, pa kroz cijeli tijek prvog dijela u kojem se moglo vidjeti nekoliko rezultatskih preokreta. Najprije se Zadar počeo izvlačiti tricama Delaša i Ramljaka iz kojeg se zapravo nanizala prava serija ubačaja i brzih prodora. Onda je mnoge začudila odluka o njegovom povlačenju na klupu, što je Cibona iskoristila i napravila niz 16:3 u kojeg su Blassingame, Rozić i Strawberry ugradili.

Više od četiri minute Zadrani su bili na samo jednom poenu s crte slobodnih bacanja, pa su gosti tricom Kovačevića otišli na 30:25! Ali se probudio zadarski napad, jer su igru ponovno ušli Ramljak i Ivanov, tako da "vukovima" nisu pomogle ni još dvije trice, jedna Kovačevića druga Blassingema. Zapravo rijetko se događa da se u takvom vatrometu rezultatski ne nastrada, odnosno, Zadar je preživio. Štoviše, nakon trice Delaša, te poena Ramljaka i Travisa zaključio prvo poluvrijeme vodstvom 45:40!

Nije se najbolje zakoračilo u treću četvrtinu, gosti su Šarićevom tricom i ubačajima Strawberryja, kasnije i tricom Blassingamea, iza toga i Žižićevom ponovno otišli na pozitivan omjer. Međutim, završnica je također protekla u vatrometu trica, te blokadama Nurkića, uz nekoliko poena iz odlično izrađenih akcija, koje su pak završavali Travis, Ramljak, Ivanov i Delaš, jedan poen viška prije zadnje četvrtine ostao je Zadru!

Ostati će zabilježeno da je Cibona u deset minuta junačke bitke napravila svega dva prekršaja! Još žešći okršaj tricama usljedio je u zadnjoj dionici, Thorne, Delaš i Ramljak sa zadarske strane, Jagodić Blassingame i Strowberry kod Cibosa, dovoljno za ludu završnicu s malom prednošću gostiju. Iza toga Strawberry je ubacio za dva poena i ostavio Zadranima petnaest sekunda! Loptu je uzeo Delaš digao sa na šut za tri poena i promašio, ali je uhvatio loptu i pogodio dvicu! Ipak nedovoljno, čak nije pomoglo što je Žižić promašio oba slobodna bacanja, jer se u zadnje dvije sekunde lopte dočepao Šarić. I ode zadnja nada!

Vodeća Cibona sada ima osam pobjeda i jedan poraz, dok je Zadar na omjeru 6-3.

Jerel Blassingame sa 19, te Andrija Žižić i Darryle Strawberry sa po 14 koševa bili su najbolji kod Cibone, dok Zadru nisu pomogli niti sjajni učinci Marka Ramljaka i Ante Delaša koji su ubacili po 24 poena.

Ostale utakmice 9. kola igraju se u subotu, a sastaju se Cedevita - Zagreb, Jolly JBS - Split i Alkar - Kvarner 2010.

TABLICA:

1. Cibona 9 8 1 17 + 88

2. Zadar 9 6 3 15 + 79

3. Cedevita 8 6 2 14 +127

4. Jolly JBS 8 4 4 12 - 9

5. Split 8 4 4 12 - 23

6. Kvarner 2010 8 3 5 11 - 76

7. Zagreb 8 2 6 10 - 61

8. Alkar 8 0 8 8 -125

Linker
23. rujan 2024 03:23