KRENULI POBJEDOM

Stanko Barać i Bojan Bogdanović razbili Bugare, u Osijeku debitirao Draper

Bugarska je i za Hrvatsku bez Marka Popovića, Roka Ukića i Marka Tomasa, bila lagani zalogaj, svojevrsno 'predjelo' uoči nastavka priprema za EP u rujnu
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. srpanj 2011. 11:49

Bila je to, kako se ono kaže, uspješna premijera. U osječkom Gradskom vrtu, prekrasnoj dvorani koja je proteklih 12 dana bila dom najboljih hrvatskih košarkaša, oko 3.000 ljudi došlo je vidjeti prvu utakmicu reprezentacije Hrvatske u pripremama za rujanski Eurobasket u Litvi. Bugarska je bila zagrijavanje, Bugarska je i za Hrvatsku bez Marka Popovića, Roka Ukića i Marka Tomasa, bila lagani zalogaj, svojevrsno 'predjelo' uoči nastavka priprema.

- Bilo je, kao što sam očekivao, puno praznog hoda - zadovoljno će izbornik Joke Vranković koji se nekoliko sati prije podbacivanja smješkao...

- Ne očekujem baš da lete terenom, malo sam ih 'nagazio'.

Prvi hrvatski strijelac i uz Stanka Baraća najbolji igrač u utorak navečer, Bojan Bogdanović je također pričao o obrani, koja je u nekim trenucima ipak djelovala konfuzno.

- Još nismo postavili sve principe, zonu recimo nismo uopće radili, nismo je ni postavili protiv Bugara. Iako mislim da je bilo sasvim solidno za ovu fazu priprema. I još nešto, ugodno me iznenadila puna dvorana, zahvalio bih se Osječanima što su nas došli podržati.

A najbiše su podržali, barem na predstavljanju, prvog Amerikanca u hrvatskom dresu. Kad je na parket izašao Dontaye Draper, bio je to najglasniji pljesak u utorak u Gradskom vrtu.

- Odahnuo sam kad sam čuo pljesak - nasmijao se Draper.

- Stvarno sam bio nervozan.

Nećemo se lagati, vidjelo se to i na terenu. Hrvatska je igrala puno bolje, protočnije kad je playmakersku ulogu odrađivao Rok Stipčević. S njim na parketu, uz Bogdanovića, Baraća, Simona i Markotu, Hrvatska je napravila seriju 14-0, kojom je došla do 29:16 u 14. minuti, te se nakon toga Vrankovićevi puleni nisu ni okrenuli. Spomenuta petorka definitivno zaslužuje sve pohvale za prikazano u utorak, a uz njih i Lukša Andrić, možda i najugodnije iznenađenje ovog testa.

- Iza Andrića je najbolja sezona u karijeri. S obzirom na ono što prikazuje na treninzima, vjerujte da u njemu ima puno, puno rezerve u odnosu na ono što je odigrao protiv Bugarske - istaknuo je Joke Vranković.

Susret je inače prelomljen na početku drugog poluvremena, kad je Bogdanović vezao osam poena, dobro su u tim trenucima reagirali Andrić i Simon, kojem je ovo bio debi u dresu A reprezentacije, sa 50:32 u 25. minuti priča je zaključena...

HRVATSKA - BUGARSKA 72-59

(17:16, 21:11, 21:15, 13:17)

HRVATSKA: Tomić 2 (0-2), Car 7 (2-2), Popović, Bogdanović 17 (2-2), Stipčević 3, Rudež 2 (0-2), Draper 4 (2-2), Vrkić (0-2), Simon 8 (1-2), Žorić 4 (0-1), Andrić 6 (2-2), Markota 5, Barać 14 (0-1).

BUGARSKA: D. Ivanov 8, K. Ivanov 6 (4-6), Avramov 5, Kostov 8, Videnov 9, Marinov 2, S. Georgijev, Lilov, A. Georgijev 4 (2-4), Banev 6, Varbanov 11 (3-4), Gruev.

Linker
04. srpanj 2024 01:59