ZASLUŽENO PRIZNANJE

Srpski košarkaši dominiraju Euroligom: Trojica u prvoj petorci, Ante Tomić u drugoj

Od preostalih naših igrača svakako treba pohvaliti Darija Šarića koji je sa tek 20 godina postao MVP mjeseca u Euroligi te upisao vrlo solidne brojke
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 08. svibanj 2015. 21:27

Službeni internetski portal Eurolige, najvišeg košarkaškog natjecanja u Europi (barem kad su u pitanju klubovi) objavio je sastav prve i druge petorke Eurolige za proteklu sezonu.

Daleko najviše mogu se veseliti naši susjedi koji u prvoj petorci elitnog klupskog natjecanja imaju čak tri predstavnika (da je odlučivalo samo glasanje navijača, u potpunosti bi bezecirali petorku za sebe), a to su ove sezone maestralni Miloš Teodosić iz moskovskog CSKA, Nemanja Bjelica iz Fenerbahce Ulkera i Boban Marjanović iz Crvene Zvezde.

U petorci su im se još pridružili Felipe Reyes iz madridskog Reala te Vassilis Spanoulis iz Olympiacosa. S obzirom na pokazano kroz proteklu sezonu, izbor nam se čini realnim.

Nas raduje odabir Ante Tomića u drugu petorku Eurolige u kojoj su još i Nando De Colo (CSKA), Rudy Fernandez (Real Madrid), Andrew Goudelock (Fenerbahče Ulker) i Devin Smith (Maccabi Tel Aviv). Tomiću je to treći izbor zaredom u idealnu momčad Eurolige (dvije prve), a u ovoj sezoni bio je najbolji strijelac momčadi (11,5 poena), najbolji skakač (7,1 skok) i bloker (0.8 blokada), te je po utakmici imao prosječni valorizacijski učinak od 18.

Od preostalih naših igrača svakako treba pohvaliti Darija Šarića koji je sa tek 20 godina postao MVP mjeseca u Euroligi te upisao vrlo solidne brojke (9.9 poena, 6.4 skoka i 2.3 asista) i naravno, Marija Hezonju. Zbog mladog Dubrovčanina skauti, treneri, pa i direktori košarkaških operacija (u nedostatku boljeg prijevoda) NBA klubova često lete 'preko bare'. Prvo da vide zbog čega tolika buka oko Marija, a onda vjerojatno i s konkretnijim ponudama vezanim uz izbor na draftu. Stoga bi hrvatski košarkaški fanovi i ovu godinu mogli pozorno pratiti odabir novih igrača za NBA ligu.

Linker
22. rujan 2024 10:28