Nenad Dugi/CROPIX
ZAGREB SMIJENIO BURIĆA

Srbin Vlado Androić, kum Željka Obradovića, novi trener hrvatskog prvaka

Time bi naš euroligaš za trenera trebao postaviti Srbina, kuma Željka Obradovića, rođenog u Bedekovčini...
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 14. listopad 2011. 14:04

Trenerska smjena u košarkaškom prvaku Hrvatske pokušava se predstaviti kao nešto sasvim normalno i svakodnevno, kao miješanje karata, zamjena uloga u trenerskom timu koji je ionako zajednički donosio odluke. Dakle, ako “selo priča” da Burić nije sastavljao momčad, a u klubu stalno ističu tim, a ne trenera-solista, zašto je samo on platio za uvodna tri poraza u sezoni?

- Nije točno da Burić nije birao momčad - tvrdi predsjednik kluba Davor Jelavić, ali brzo se i nadopunjuje:

- Doduše, nije ih birao imenom i prezimenom, jer nismo u financijskoj poziciji kupiti onog igrača koji nam se najviše svidi. Rekao je koje pozicije želi popuniti i to smo napravili. Zbog toga tvrdim da je ova momčad bolja od one koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka.

Prema Jelavićevim riječima, treba joj samo netko tko će je posložiti, a to očito nije sada već bivši trener. Mušketirski Jelavićev stav, koji uporno pokušava nametnuti, razbije se o prvo konkretno pitanje vezano uz trenerove grijehe.

- Pogledajte samo utakmicu u Vršcu. Nisam ja tamo držao Mulaomerovića 36 minuta na parketu. Čovjek ima 37 godina i igra cijelu utakmicu?! S druge strane, igrač s NBA iskustvom u naponu snage (Sean May, op. a.), neozlijeđen, odigrao je dvije i pol minute. Ili 23-godišnji, potentni igrač (Garrett, op. a.), koji je dobio sedam minuta. Pitam vas koja je tu logika...

Oko potvrde novog trenera bilo je nekih nedoumica. Iako još nije i službeno potvrđeno, nego će se to dogoditi u petak - novi je trener Vlado Androić. On je i prije poraza u Vršcu prepoznat kao novi trener čim Burić posrne. Tijekom jučerašnjeg dana stvari su se bile zakomplicirale, ali Androić bi danas ipak trebao odraditi prvi trening.

Time bi naš euroligaš za trenera trebao postaviti Srbina, kuma Željka Obradovića, rođenog u Bedekovčini... S obzirom da je predsjednik Jelavić bio ustrajan u stavu da će Zagrebovo trenersko rješenje stići iz vlastitih redova, tijekom dana se kao kandidat pojavio i bivši trener “mrava” Denis Bajramović. On je trenutačno trener druge momčadi Zagreba, koja se izvan konkurencije natječe u A1 ligi.

‘Brojanje krvnih zrnaca’ ipak nije bilo presudno, kako su to neki bili insinuirali...

Linker
22. rujan 2024 17:19