Goran Mehkek / CROPIX
POVRATAK U ZAGREB

Spahija dobiva konkurenciju u gradu: Repeša do kraja tjedna sjeda na klupu Cedevite?

Ako se dogodi, dogodit će do kraja ovoga, najkasnije početkom sljedećeg tjedna. Navodno nikad nisu bili bliže. A eventualni okršaj Spahijine Cibone i Repešine Cedevite bila bi poslastica koja bi se čekala s nestrpljenjem!
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. lipanj 2013. 19:35

Mladen Veber, predsjednik Cedevite, uveo je strahovladu među klupskim zaposlenicima. Ne cure vijesti, nema ništa. Ni licitacije s trenerima kako je to bilo, recimo, unazad dvije sezone.

Cedevita traži trenera, to je jedino jasno. Kao i to da Jakša Vulić neće ostati prvi trener, što je i njemu jasno. Otkako je završila sezona, kontaktirani su mnogi treneri, od Dražena Anzulovića, Veljka Mršića pa sve do Darija Giergie, koji je bio, mislili su mnogi, spakirana opcija za novog trenera. Međutim, Giergia je imao potpisani ugovor u Oostendeu, a tamo i obećanje da bi trebao postati novi izbornik Belgije nakon Eurobasketa, a negdje je u tim zavrzlamama posao i propao.

U međuvremenu je Cibona imenovala Nevena Spahiju, pa sve što je do tada radila Cedevita treba promatrati kao opipavanje terena i kupovanje vremena. Kad je Spahija završio u Ciboni, Cedevita se okrenula, kazat će mnogi, jedinom logičnom rješenju, okrenut je broj - Jasmina Repeši. Samo je on dovoljno velika poruka Ciboni, ambicioznoj Ciboni da je Cedveita još uvijek živa. I opasna.

Iako su Repeša i sportski direktor Matej Mamić potvrdili da komuniciraju, ali samo oko ozljede Luke Babića, koji bi se, ako bude zdrav mogao naći na popisu reprezentacije za pripreme, ima tu još nešto. Još nešto u razgovorima, koje treba tretirati i nazvati onako kako izgledaju - pregovorima. Ne oko Babića, naravno.

Prema izvorima SN-a Jasmin Repeša i Cedevita mogli bi sklopiti ugovor već do kraja ovoga tjedna, a to bi zapravo bila još jedna sjajna vijest za hrvatsku košarku. Ako su dva najbolja hrvatska trenera na čelu dva najveća hrvatska košarkaška projekta, onda je jedino što bi se moglo zaključiti iz svega da naša košarka ide naprijed.

Jasmin Repeša, međutim, ima svoju cijenu, a Cedevita ima odluku da će rezati proračun. Govori se i o 40 posto manje novca za sljedeću sezonu. No, znate kako to rade ozbiljni klubovi. Jednom su Silvija Berlusconija pitali kako to da se odlučio za Ariga Sacchija krajem osamdesetih u Milanu, Milanu koji je bio vrhunski s Gullitom, Van Bastenom i Rijkaardom. Tada je gazda plasirao čuvenu izjavu, “ako imaš skupu momčad, onda dovedi jeftinog, ali perspektivnog trenera. Ako imaš jeftinu momčad, tada ti treba skupi trener”.

Cedevita će, dakle, ako se obistine najave, imati - jeftinu momčad, Jasmin Repeša sigurno nije jeftin, ali nije to bio ni Božo Maljković lani. Repeša je, međutim, iz prizme Cedevite, u ovom trenutku jedina ispravna odluka.

Takav im trener treba u trenutku kad je ambiciozni projekt na prekretnici. Treba im stručnjak koji je u stanju mnogo toga presložiti i povezati u klubu. Sve ostale opcije, kad je Repeša u igri, a očito sada jest, ispale bi pričuvne opcije. A s pričuvnim opcijama u Cedeviti su se već znali opeći.

Ako se dogodi, dogodit će do kraja ovoga, najkasnije početkom sljedećeg tjedna. Navodno nikad nisu bili bliže. A eventualni okršaj Spahijine Cibone i Repešine Cedevite bila bi poslastica koja bi se čekala s nestrpljenjem!

Linker
25. rujan 2024 07:18