AFP
NBA LOCKAUT

Sindikat igrača odbio ultimatum Davida Sterna, cijela sezona blizu otkazivanja!

Sindikat igrača NBA lige odbio je u ponedjeljak ponudu vlasnika klubova i na taj način doveo sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta na rub otkazivanja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. studeni 2011. 22:57

Sindikat igrača NBA lige odbio je u ponedjeljak ponudu vlasnika klubova i na taj način doveo sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta na rub otkazivanja. Igrački predstavnici svih klubova lige okupili su se u ponedjeljak u New Yorku i prilično brzo odbili ponudu kojom su vlasnici klubova predložili podjelu košarkaških prihoda 50-50 posto. Povjerenik NBA lige David Stern je još prošli tjedan naglasio da će u slučaju odbijanja ponude, sljedeća biti znatno nepovoljnija za igrače, što jasno sugerira da nikakvog dogovora uskoro neće biti i da bi cijela sezona mogla biti otkazana.

Da su igrači prihvatili prijedlog vlasnika, natjecanje u NBA ligi bi počelo 15. prosinca i bile bi odigrane 72 utakmice, odnosno deset manje nego u normalnim okolnostima.

- Spremni smo podnijeti tužbu protiv lige. To je najbolji način da igrači dobiju što im pripada - rekao je nakon sastanka izvršni direktor Sindikata Billy Hunter.

Dodao je kako igrači nisu bili spremni prihvatiti Sternov ultimatum, smatrajući ga krajnje nepoštenim. I predsjednik Sindikata Derek Fisher nazvao je odluku igrača najboljom mogućom.

- Želim naglasiti da mnogi igrači na ovaj način stavljaju mnogo toga na kocku. Ali, svi to smatramo važnim, ne samo za nas koji igramo danas, već i za igrače koji će se pojaviti u ligi u sljedećem desetljeću i nadalje - rekao je Fisher na konferenciji za novinare na kojoj su mu društvo pravili deseci igrača, među kojima su bili i Kobe Bryant i Carmelo Anthony.

Ponedjeljak je 137. dan otkad traje obustava rada pokrenuta zbog nemogućnosti da se igrači i vlasnici dogovore oko novog kolektivnog ugovora. ''Lockout'' u NFL ligi (američki nogomet) je trajao 136 dana, u NBA ligi mu se kraj ne nazire.

Linker
23. rujan 2024 03:34