Argentina's Luis Scola celebrates after the 5th-6th place playoff match between Argentina and Spain at the World Basketball Championship, Sunday, Sept. 12, 2010, in Istanbul, Turkey. Argentina won 86-81. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
 AP
ARGENTINA NIKAD LOŠIJA

Scola i Nocioni ne sliče na sebe, centra nemaju, a prvi čovjek im je Prigioni (37)!

Recept za pobjedu je jasan, a potvrdila ga je Španjolska. Zatvori Scolu i Nocionija, pa Argentinci imaju problema dati koš. Doslovno.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. kolovoz 2014. 18:52

Kao što je španjolska zlatna generacija izabrala domaće svjetsko prvenstvo kao oproštajno natjecanje, isto su na ovom Mundobasketu trebali napraviti Argentinci preostali iz momčadi koja je ‘04. potpisala najveći uspjeh južnoameričke košarke u posljednja tri desetljeća - naslov olimpijskih pobjednika iz Atene.

Kako se Argentina nalazi u uvodnoj skupini s Hrvatskom, na početku ljeta pozorno smo pratili hoće li u reprezenatciji biti Manu Ginobili. Višetjedno natezanje prekinuli su Spursi zabranom nastupa najvećem Argentincu svih vremena, a kako je otprije bilo jasno da ne može ni Carlos Delfino, nastali su problemi, koji su se potvrdili kroz pripremno razdoblje. I tako je Argentina do generalke u Madridu došla s omjerom 4-3, a porazima od Brazila, Srbije i Portorika dodano je španjolsko razbijanje. Već u prvoj četvrtini Španjolci su imali 20 razlike protiv velikih rivala u proteklom desetljeću, “nebo se otvorilo” i Argentinci su doživjeli debakl. Poraz od 33 razlike!

Lamasova reprezentacija u Madridu je izgledala daleko gore od Hrvatske nekoliko dana ranije u Badaloni. Prije svega zbog kombiniranih 3-24 iz igre dvojice najboljih igrača. Luis Scola (1-10) i Andres Nocioni (2-14) ne sliče na sebe, no, s obzirom na to da Argentina nema centra jer se Marcos Delia i Leonardo Gutierrez u ozbiljnoj košarci takvima ne mogu zvati, braća Gasol i Ibaka su kombinirali 40 poena i 29 skokova.

Činjenica da ne mogu izgledati gore od onoga što su pokazali u ponedjeljak u Madridu, jedino je na čemu Argentinci mogu graditi optimizam.

Iako u ovom trenutku, za razliku od mjeseci između siječanjskog ždrijeba i početka priprema kad smo ih uz Grke smatrali najozbiljnijim konkurentima u uvodnoj skupini, ne izgledaju kao prijetnja Hrvatskoj. Vanjska linija, u kojoj je uvjerljivo najbolji igrač 37-godišnji Pablo Prigioni, ne može jamčiti ozbljne stvari na Svjetskom prvenstvu. A centarsku praktički nemaju.

Recept za pobjedu je jasan, a potvrdila ga je Španjolska. Zatvori Scolu i Nocionija, pa Argentinci imaju problema dati koš. Doslovno. Uostalom, Walter Herrmann je u ovoj reprezentaciji nositelj igre, a njemu je 35 i prošle sezone se aktivirao nakon što je godinu dana proveo u mirovini...

Argentinci u pripremama (4-4)

Rio de Janeiro, 1. VIII.

Argentina - Angola 86:77

Rio de Janeiro, 2. VIII.

Brazil - Argentina 68:59

Buenos Aires, 8. VIII.

Argentina - Brazil 85:80

Buenos Aires, 9. VIII.

Argentina - Meksiko 96:71

Beograd, 16. VIII.

Srbija - Argentina 85:67

Beograd, 17. VIII.

Portoriko - Argentina 97:87

Guadalajara, 23. VIII.

Argentina - Estonija 89:72

Madrid, 25. VIII.

Španjolska - Argentina 86:53

Linker
21. rujan 2024 10:20