PREVIŠE SE OPUSTILI

ŠARIĆ 'Neke situacije bih procijenio bolje od suca' UKIĆ 'Moramo biti bolji'

'Nismo navikli igrati protiv malih i brzih kao što su Filipinci. Argentina ima tipične `četvorke` i `petice` pa će biti lakše' - dodao je Šarić
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 30. kolovoz 2014. 21:23

Hrvatski reprezentativci su teško izborenu pobjedu protiv Filipina vidjeli prvenstveno kao upozorenje za daljnji tijek natjecanja...

Kruno Simon smatra da ovakva utakmica može biti korisna, ako se iz nje izvuku pouke.

- Opustili smo se i doživjeli veliko upozorenje. Rekao bih da smo dobili žuti karton. Ipak, niti jednom se nisam preplašio poraza jer se u sportu takve stari događaju. Ionako nisam tip koji pada u euforiju i depresiju pa znam da bi i ovo preživjeli. Nadam se da ćemo protiv Argentine odigrati puno bolje.

U današnjoj utakmici Damjan Rudež igrat će protiv budućeg suigrača u Indiani, Lusia Scole.

- Scola je jedna od najboljih `četvorki` koja je igrala u Europi, a kasnije se dokazao i u NBA-u. Nismo se još upoznali, a nećemo biti pričati prije utakmice. Argentinci ima niz igrača iz svjetskog vrha, a reprezentacija veliki karakter. Filipinci su nam stvorili problemi svojom neobičnom igrom, ali vjerujem da će protiv Argentine biti bolje.

I Dario Šarić razmišlja na sličan način.

- Nismo navikli igrati protiv malih i brzih kao što su Filipinci. Argentina ima tipične `četvorke` i `petice` pa će biti lakše. Za nas je dobro što nema Ginobilija i Delfina.

Progovorio je i o dvoboju s Andrayem Blatcheom. Jedan od dva faula na trici napravio je na njemu.

- Kada sam ga udario nisu sudili, a svirali su kada sam dvaput prošao pokraj njega i samo mu rukom zatvorio pogled prema košu. Bilo je situacija koje bih ja bolje procijenio da sam sudac. Blatche je odigrao vrhunski, sumnjam da će protiv ikoga tako dominirati.

Kapetan Ukić je zaključio:

- Ako želimo nešto napraviti na prvenstvu moramo biti bolji. Dobili smo sretno i spretno i samo to treba pamtiti. Bilo nam je teže nego što smo očekivali, nismo se dobro priviknuli na njihovu igru.

Linker
21. rujan 2024 19:36