anadoluefessporkulubu.org
NABOLJI IGRAČ UTAKMICE

Šarić nastavio s pobjedničkim navikama: Odveo Efes do prvog trofeja sezone!

Efes je još jednom pokazao da može igrati protiv momčadi, koja na papiru izgleda bolje, pogotovo kad Ivković otvori dovoljno minuta svom najboljem igraču
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 22. veljača 2015. 22:34

Kad se igraju finala, onda uvijek i svugdje treba tipovati na momčad u kojoj igra rođeni pobjednik - Dario Šarić. Bez obzira na okolnosti, koje uoči završnog turnira Kupa Turske u Gaziantepu nisu išle na ruku našem reprezentativcu i, uz Bojana Bogdanovića, najboljem hrvatskom košarkašu...

Međutim, unatoč slabijoj Šarićevoj formi posljednje vrijeme, Efes je došao do finala u kojeg ga je čekao Fenerbahče zahvaljujući i njemu, a kad se “dijelio novac”, kad se odlučivalo o prvom trofeju sezone, onda se u Efesu znalo kod koga je lopta. Dario Šarić je s devet poena u posljednje četiri minute odveo Efes do prvog trofeja, sigurno ne i posljednjeg ako se dovoljno dugo zadrži u Istanbulu.

Duda Ivković je za finale, zbog kvote stranaca, izvan momčadi ostavio Didija Drapera i Milka Bjelicu, a Šarić je za 30 minuta ubacio 17 poena, uz šut 5-10, devet skokova i dvije asistencije.

Fenerbahče je bez Bogdana Bogdanovića i Semiha Erdena ostao kratak u utakmici u kojoj je hrvatski reprezentativac Luka Žorić za 10 minuta upisao tek jedan skok i dva promašena šuta iz igre.

Efes je još jednom pokazao da može igrati protiv momčadi, koja na papiru izgleda bolje, pogotovo kad Ivković otvori dovoljno minuta svom najboljem igraču... Dariju Šariću!

Linker
22. rujan 2024 10:21