Nikola Vilić/CROPIX
DEBI U GRADSKOM DERBIJU

Šarić napokon registriran: 'Ne očekujte čuda od mene, ali znam da mogu pomoći'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. prosinac 2012. 17:39

Josip Bilić dobio je u petak usmenu potvrdu iz KK Zagreb da Cibona može registrirati Darija Šarića. Pa će ovaj 18-godišnji igrač, nakon što je u petak ujutro, po povratku momčadi iz Rusije, odradio drugi zajednički trening sa suigračima, debitirati u nedjelju kontra Cedevite. - Imali smo jako dobar trening i jedva čekam zaigrati u nedjelju. Znam da je ovo gradski derbi, znam i da između dva kluba postoji suparništvo i pun sam motiva da napokon zaigram - kazat će Šarić.

Napokon je govorio o košarci, a ne o tome gdje će je igrati. Što je velika, dobra promjena u odnosu na sve ono što mu se događalo posljednjih mjeseci. Svjestan je on svega, iako mu je tek 18.

- Znam da ljudi od mene očekuju puno, znam isto tako nije realno očekivati čuda odmah u startu, ali siguran sam da ovoj momčadi mogu dati ruke, da joj mogu pomoći.

Nije to jedino u što je siguran.

- Velika je razlika između mene sada i mene na kraju prošle sezone. Sada sam fizički moćniji, sada mogu obraniti svakog svog napadača, čak i kad me ciljano napada snagom. Također, različito je u odnosu na Zagreb što sam sada svjestan da sam u momčadi u kojoj ću se zadržati duže vrijeme, ne samo do kraja ove sezone. Tamo sam bio klinac, koji ponekad nije niti trenirao zajedno s momčadi, a ponekad se na mene doista nije niti računalo. To je razlika.

U sličnoj je situaciji bio i kad se ljetos priključio reprezentaciji, koliko mu je trebalo da pohvata niti?

- Vrlo malo. Pomogao mi je izbornik, koji je vjerovao u mene, pomogli su mi suigrači. Znate, kad krene, prva dva sprinta ne znaš gdje si, ali onda polako sve to počinje biti normalno, shvatiš da su i tvoji suigrači, kakve god velike karijere imali, ipak samo ljudi. Tamo sam se vrlo brzo prilagodio, pronašao svoje mjesto u momčadi, znao što trebam raditi.

Cibona je u velikom problemu na playmakerskoj poziciji. Sada je tu jedina opcija Davor Kus, koji to ne može igrati cijelu utakmicu. Mnogi Darija Šarića vide jednom u budućnosti kao modernog playmakera. Već od nedjelje.

- Ha, sasvim je sigurno da ne bih imao ništa protiv toga.

Konačno, kako se Cibona može suprotstaviti Cedeviti?

- Moramo pokušati dati ono što je naša prednost. Pokušati biti brži od Cedevite, ali i brže razmišljati na parketu. Uopće ne dvojim da u našoj momčadi ima dovoljno motiva da nakon ovih poraza upišemo veliku pobjedu. I iskreno vjerujem da je to moguće - završio je Dario Šarić, koji će napokon igrati.

A to je najbolja vijest. Vrijedi provjeriti i pogledati. Nedjelja, 17 sati.

Linker
24. rujan 2024 13:23