HRVATSKA U MALOM

ŠARIĆ I HEZONJA U ISTOM KLUBU? Philadelphija bira kao treća i želi dovesti Hrvata

Piše: HinaObjavljeno: 27. svibanj 2015. 11:26

Sve je manje dvojbe da će Mario Hezonja već ovo ljeto završiti u NBA-u, a u SAD-u se pojavilo razmišljanje da bi on mogao biti idealan izbor za Philadelphiju 76erse, koji će na ovogodišnjem draftu birati treći po redu!

Bila bi to senzacionalna pozicija, najviša za jednog europskog vanjskog igrača u povijesti drafta. Prema pisanju američkih medija, Sam Hinkie, glavni menadžer kluba koji ima prava i na Darija Šarića, spreman je na odvažne poteze pa tako i na izbor Hezonje umjesto, primjerice, D’Angela Russella. Kao glavne Hezonjine vrline navodi se šut, posebno iz driblinga, te atleticizam, a Sixersima su upravo takvi igrači potrebni kao okruženje za centra Embiida kojeg su lani izabrali, isto trećeg po redu. Jasno, ako bi u tom trenutku bio slobodan jedan od dva najbolja centra na ovogodišnjem draftu, Towns ili Okafor, Philadelphia bi vjerojatno uzela jednoga od njih. U projekcijama drafta Hezonja je nije išao više od petog mjesta (Orlando).

Dario Šarić, potencijalni Hezonjin suigrač, postigao je 11 koševa u pobjedi Efesa protiv Türk Telekoma (93-75) kojom je izboren 1/2 turskog doigravanja.

Linker
22. rujan 2024 06:51