Damir Krajac / CROPIX
BITKA ZA NASLOV

Rozić najavljuje pobjedu: 'Večeras u Višnjiku možemo stići do naslova!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 01. lipanj 2013. 14:00

Cibona je svoje napravila. Napunila Draženov dom, stvorila atmosferu, odigrala odličnu utakmicu. I rukavicu izazova bacila preko Svetog Roka. Večeras od 20 sati vidjet ćemo mogu li Zadrani odgovoriti na isti način. Ili još i bolje.

- Hvala navijačima što su nam bili dodatni adut. Imali smo pravi domaći teren, jednako kao što će ga Zadar imati - priča uoči odlaska na drugu utakmicu finala Cibonin kapetan Marin Rozić.

Cedevita bi bila lakša

- Pokazalo se da smo, rekao bih, najvažniju stepenicu prema obrani naslova odradili u posljednjem kolu lige. Bila je to utakmica sezone za Cibonu. Pobjedom protiv Cedevite osigurali smo sebi “jedinicu”, a gradskog suparnika gurnuli na treće mjesto. U play-offu se vidi važnost domaćeg parketa. Zadar je u gostima izgubio 30 razlike od Cedevite i skoro 20 od nas, a kod kuće je, zasad, sve pobijedio. Iako sam uoči polufinala priželjkivao obračun sa Zadrom, danas mi se čini da bi nam lakše bilo protiv Cedevite.

No, ni u prvoj utakmici protiv Zadra nije bilo teško (pobjeda od 16 razlike), iako nije sve funkcioniralo. Zadru je napadački skok “dodijelio” 19 šutova više nego što su ih imali “vukovi”. Srećom po Zagrepčane, Dalmatinci su promašivali.

- Ne smijemo im još jednom dopustiti 23 skoka u napadu, jer teško da će punom Višnjiku biti jednako neprecizni kao u Zagrebu.

Posljednji atomi snage

Rozić u Zadru očekuje pomoć suigrača s klupe, iako ne vidi veliki problem u tome što su samo sedmorica “cibosa” iznijela teret prve utakmice.

- U finalu se izvlače posljednje rezerve i možemo izdržati. Ako večeras dobijemo serija će vjerojatno završiti s 3-0. Iskreno, htjeli bismo što prije završiti sezonu.

Linker
22. rujan 2024 07:12