Danijel Soldo/CROPIX
SLUČAJ REPEŠA

Roko Ukić priznao: 'Ovo je jako loše, nitko od igrača nema pojma što se događa'

'Radi se o ozbiljnoj stvari i nas u Sloveniji čeka "je... posao". Pod tim "nas" mislio sam baš na sve, od predsjednika HKS-a, preko stručnog stožera do zadnjeg igrača'
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 01. veljača 2013. 20:21

Roko Ukić, kapetan reprezentacije, jedan od onih koji je odradio i prošlo kvalifikacijsko ljeto, iz Atene osluškuje situaciju s izbornikom Hrvatske. U kontaktu je i s ostalim igračima.

Otprilike, sukus njegove priče je da mu je malo toga jasno...

- Čim smo okončali kvalifikacije, rekao sam da projekt Eurobasketa treba početi odmah, isti dan, da mora trajati godinu dana i da u njega svi, baš svi, moramo unijeti više energije nego je to bio slučaj u povijesti . Radi se o ozbiljnoj stvari i nas u Sloveniji čeka "je... posao". Pod tim "nas" mislio sam baš na sve, od predsjednika HKS-a, preko stručnog stožera do zadnjeg igrača, koji će pojaviti na pripremama.

Međutim...

- Situacija oko izbornika, ali i ne samo oko toga, trenutačno je takva da ja ne znam što se događa, a iz kontakta s drugim igračima, a svi smo u kontaktu i na meniju je uvijek priča o reprezentaciji, jasno je i da ni oni ništa ne znaju. Ne želim ulaziti u spekulacije postoji li ili ne postoji dogovor na relaciji Repeše i Saveza jer o tome, kažem, ništa ne znam.

No, vremena nema previše.

- Bilo bi dobro da se ova zavrzlama što prije riješi. Nisu svi igrači u istom položaju, postoji nas nekolicina koji ćemo se bezuvjetno odazvati, postoji dio onih koji imaju ozbiljnije godine, koji imaju zdravstvenih poteškoća i koji bi željeli vidjeti program priprema, ali i ciljeve koje želimo ispuniti u Sloveniji. I, naravno, tko će sve to voditi.

Linker
22. rujan 2024 17:26