Ronald Gorsic / CROPIX
CEDEVITA - CIBONA 80-74

Roko Ukić briljirao, Cedevita u finišu spašavala već dobivenu utakmicu!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. rujan 2014. 22:37

Cedevita je nakon tri godina osvojila Kup Dražen Petrović. Kao i 2011. protiv Zagreba, ovaj put je također odlučila "majstorica" s tom razlikom da su je sada igrali - juniori. A kako se odlučivalo o trofeju, na kraju dana su zaigrali i prvotimci. Lovro Mazalin za Cedevitu, a Ante Žižić i Nik Slavica za Cibonu, koja je fizički izgledala daleko bolje, no, momčad Mikija Starčevića pokazala je puno više košarkaškog umijeća i slavila s 83-78

Što se tiče seniora, i tu su bili uspješniji igrači Cedevite. Pobijedili su s 80-74 i to zahvaljujući Roku Ukiću koji je zabijao kada je bilo najvažnije...

Početnih 9:1 je usmjerilo ovu utakmicu. Iako bez trenera Jasmina Repeše, kojeg je visoka temperatura zakucala za krevet, prvaci Hrvatske potpuno su ogolili Cibonu. Prve četiri minute u kojima su Vukovi ubacili jedan (1) poen najavile su sezonu u kojoj Cedevita, kako sada stvari stoje, neće imati konkurenciju u Hrvatskoj.

Roko Ukić je vukao, a Luka Babić trpao. Polovica poena Cedevite u prvih devet minuta bilo je Babićevo, 11 od 22 za +14 već u završnici prve četvrtine...

Reprezentativcima se priključivao onaj, koji je trebao biti s njima i u Španjolskoj - Miro Bilan, a kad je u 15. minuti Tomislav Zubčić iz kuta stavio tricu za 33:14, Ciboni je zaprijetio potop nezapamćenih razmjera.

Da do njega ne dođe, pobrinuo se Jerel Blassingame. Zbog toga se, uostalom, i vratio pod Toranj. Nakon što je Cedevita otišla na 38:16, Blass je vezao dvije trice, te spustio to ispod 20 razlike, a u trećoj četvrtini još jednom pokrenuo povratak Vukova u jednoznamenkastu domenu.

Cibona je u dva navrata došla na -9, a u 25. minuti na samo šest poena zaostatka. Onda je Ukić pogodio tricu za 52:43, a kad je utakmica još jednom otišla preko 10, izgledalo je da pobjeda Cedevite više ne dolazi u pitanje.

Međutim, Vukovi se nisu predavali. Tricom Marina Rozića na 3:13 min. do kraja utakmice došli su na 66:72, na što je Ukić odgovorio vrlo važnom tricom na drugoj strani. Rozić i Siriščević nakon toga su povezali još dvije trice za samo -3 Cibone 72:75, a Cedevita je onda pozvala timeout, nakon čega je Ukić prvo pogodio oba slobodna bacanja, a potom i na 1:33 min. do završetka pogodio tricu za 72:80.

Uz Ukića (22 poena) kod Cedevite dvocifreni su bili još Miro Bilan (16 poena) i Luka Babić (13 poena i 5 skokova), dok su Cibonu predvodili Rozić (18 poena i 9 skokova) i Jure Lalić (16 poena i 4 skoka).

Linker
19. rujan 2024 22:14