AFP
NAJVEĆE POJAČANJE

Repešin omiljeni play: Igru Cedevite iduće sezone vodi Roko Leni Ukić!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. kolovoz 2014. 13:06

U smjeru onoga što od kraja sezone govori Jasmin Repeša, Cedevita se nastavila pojačavati za sezonu u kojoj će igrati i Euroligu. Posljednje pojačanje je ujedno i najveće. Kapetan naše reprezentacije Roko Ukić (29) vraća se u Hrvatsku nakon devet godina u inozemstvu, a Repeša se ponovno u klubu spojio sa svojim omiljenim playmakerom, kojeg je 2000. uveo u prvu momčad Splita prije njegovog 16. rođendana...

Ukić i Repeša su, osim na Gripama, surađivali i u Romi kad je Splićanin 2007/08. došao na posudbu nakon dvije španjolske sezone u Tau Ceramici i Barceloni, te u oba mandata našeg izbornika. Protekle dvije sezone je Roko igrao u Panathinaikosu, dvije i pol prije toga za Fenerbahče, a između Rima i Istanbula se okušao u NBA ligi (Toronto i Milwaukee).

Ovime su u Cedeviti praktički složili momčad za sljedeću sezonu, a ona će biti gotovo u potpunosti domaća. Roko Ukić će biti prvi playmaker, ali i potencijalno prva napadačka opcija jer tek treba vidjeti kako će izgledati Marko Tomas nakon jednogodišnje pauze, dok se Fran Pilepić, Luka Babić, pa i Nemanja Gordić tek trebaju dokazati na euroligaškoj razini, kao i mlada visoka linija ( Miro Bilan, Mario Delaš, Tomislav Zubčić, Karlo Žganec), u kojoj postoji mogućnost dovođenja još jednog igrača. A taj bi, pak, mogao biti kapetan juniorske reprezentacije Marko Arapović.

Cedevita će u sljedećoj sezoni, dakle, u Euroligu krenuti izuzetno mlada, a Ukić donosi gomilu iskustva. Još kao 'klinac' je s Tau Ceramicom bio na Final Fouru (Prag 2006.), u Romi i Feneru je naučio nositi igru euroligaške momčadi, a u Panathinaikosu kako biti koristan sa smanjenim napadačkim ovlastima. I još jedna dobra vijest za Cedevitu. Roko Ukić zna osvajati. U deset sezona, koliko je prošlo od odlaska iz Splita s kojim je bio prvak Hrvatske 2003. i osvajač Kupa 2004., Ukić je po dva puta bio prvak Turske i Grčke, u CV je upisao i šest Kupova, a bio je MVP turskog doigravanja 2011. i MVP finala Kupa Grčke 2013.

Linker
21. rujan 2024 07:23