USPJEH NA EP-U

Povratak brončanih juniora

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. kolovoz 2014. 23:53

Sjajan rezultat hrvatske juniorske reprezentacije na EP-u u Turskoj nije mogao proći nezapaženo niti po povratku u domovinu. Brončana reprezentacija sletjela je na Pleso u ponedjeljak oko 20 sati gdje su ih dočekali obitelj, rodbina i prijatelji.

Kad je o košarci riječ, onda je Grčka u borbi za broncu uvijek dobar izbor Hrvatskoj. Bilo je tako i u nedjelju navečer na Europskom prvenstvu U-18. Naši juniori se nakon polufinalnog poraza od domaćina, iz Turske vraćaju s utješnom nagradom - broncom za koju su tri najbolja igrača ove vrste morala odigrati ponajbolje partije na ovom turniru.

- Treću godinu zaredom donosimo medalje s juniorskog Europskog prvenstva, to se zaista ne može lako objasniti. Ono što se ne može lako objasniti je čudo. Bitno je postići uspjeh, ali mi smo napravili još više od toga, postigli smo vrijednost. Mogli smo osvojiti i zlato da smo taktički mijenjali neke stvari i da smo koristili drugačije neke igrače, ali to nije pravi put. Mi želimo stvoriti igrače za seniorsku reprezentaciju pa da se ona vrati u svjetski vrh - rekao je izbornik reprezentacije Ante Nazor.

Linker
20. rujan 2024 13:40