Reuters
NBA LIGA

Povijesna večer u Clevelandu: raspištoljeni Cavaliersi postavili novi rekord, LeBron poludio

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 05. svibanj 2016. 14:21

Povijesna večer u Clevelandu, raspištoljeni Cavaliersi postavili su novi rekord s 25 trica (45 pokušaja)! Čast da sruši Orlando Magic (2009) i Houston Rockets (2013), koji su zabili 23 pripala je Dahntayu Jonesu dok se startna petorka odmarala kompletnu posljednju četvrtinu. Još je Mo Williams dodao jednu za ukupnih 25.

Cavaliersi su već u prve 24 minute pogodili 18 trica, šest više od rekorda za jedno poluvrijeme. Sijevalo je sa svih strana, sedam u nizu u jednom periodu druge četvrtine za 74:38 na poluvremenu.

- Ova liga vidjela je mnogo velikih momčadi, mnogo velikih igrača i šutera pa je za nas ovaj rekord doista nešto posebno – rekao je LeBron James (27p, 4s, 5a, 3ul), autor četiri trice.

Najviše, sedam je ubacio J.R. Smith, Kyrie Irving četiri, Kevin Love tri, Richard Jefferson dvije te Iman Shumpert, Channing Frye i Matthew Dellavedova po jednu (uz Jonesa i Williamsa).

- Nadali smo se da će u jednom trenutku stati – rekao je Kyle Korver.

- Nemam riječi – dodao je Paul Millsap (16p, 11s).

Najbolji komentar dao je službeni Twitter Atlante nakon prvog poluvremena:

- Ako im oduzmeš trice, još smo u igri.

Sada se od Golden Statea očekuje odgovor, nema tome puno da su prvaci postavili play-off rekord s 21 tricom. Sa zdravim Stephenom Curryjem i Klayom Thompsonom (25 trica u četiri utakmice dok Curry liječi ozljedu desnog koljena) Warriorsi to mogu oboriti „kad se sjete“.

Uz Jamesa kod Cavaliersa su se poeni ovako rasporedili – Smith (23), Irving (19p, 6a), Frye (12p, 5s) i Love (11p, 13s). Nakon Millsapa za Atlantu su najviše ubacili Jeff Teague (14p, 6a), Kris Humphries (12p, 9s) te Al Horford, Tabo Sefolosha i Mike Muscala po deset.

Cleveland je tako poveo s 2-0 u polufinalu Istoka, ukupno imaju deset pobjeda zaredom u doigravanju nad Hawksima. Zanimljivo, u ove dvije utakmice imaju više ubačaja za tri (40) nego za dva poena (38). I daleko bolju realizaciju iza luka u drugom susretu (55,6%) nego za laganiju dvicu (38%).

ISTOK

PRVI KRUG

Cleveland – Detroit 4-0

Atlanta – Boston 4-2

Miami – Charlotte 4-3

Toronto – Indiana 4-3

POLUFINALE

Cleveland – Atlanta 2-0

Toronto – Miami 0-1

ZAPAD

PRVI KRUG

Golden State – Houston 4-1

Portland – Clippers 4-2

Oklahoma City – Dallas 4-1

San Antonio – Memphis 4-0

POLUFINALE

Golden State – Portland 2-0

San Antonio – Oklahoma City 1-1

Bez Chrisa Bosha u doigravanju

Miami Heat i Chris Bosh su službenim priopćenjem okončali špekulacije oko njegova eventualnog povratka u momčad ove sezone. Bosha nema od All Star stanke nakon što su mu u lijevoj nozi otkrili krvni ugrušak. Situacija nije bila alarmantna kao prošle godine kad je jedan ugrušak stigao do pluća i kad je morao biti hospitaliziran.

- Chris neće igrati u doigravanju. Svi skupa ćemo raditi na tome da se on što prije vrati košarci.

Ali ne u ovoj sezoni bez obzira koliko Miami trajao u doigravanju. Bosh je inače s momčadi, sjedi na klupi, daje savjete i navija.

- Ovo traje od veljače. Sve što znamo jest da on vodi računa o zdravlju i to je najvažnije – rekao je najbolji igrač Dwayne Wade. – Znamo da nam nedostaje veliki dio momčadi.

Linker
23. rujan 2024 23:32