Damir Krajac / CROPIX
STIŽU POJAČANJA

Postignut dogovor s bivšim igračima? FIBA sljedeći tjedan skida blokadu Ciboni

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 13:01

Povjerenik za Cibonu Aco Petrović ovaj je put bio zakopčan do grla...

- Do ponedjeljka nemam nikakav komentar.

U ponedjeljak, naime, istječe rok koji je Petrović postavio prilikom inauguracije na mjesto sportskog direktora. Prvog dana rujna bi se Cibona trebala riješiti “okova” čije ključeve drže Marko Tomas, Damir Markota, Goran Vrbanc i Gordan Giriček, kvartet vjerovnika kojima klub duguje ukupno nešto više od osam milijuna kuna, a na temelju toga je FIBA Vukovima blokirala dovođenje novih igrača, onih koji u rujnu 2013. nisu imali registraciju u Hrvatskoj.

Iako službene potvrde za to nema, prema nekim informacijama postignut je dogovor sa svom četvoricom bivših igrača te bi im se u ponedjeljak trebalo isplatiti dogovoreno (svakome 50 posto duga, dok bi ostatak naplatili kroz predstečajnu nagodbu, u koju bi se ušlo nakon planiranog preoblikovanja Cibone).

Pod Tornjem bi, dakle, sljedeći tjedan trebali početi disati punim plućima jer bi u ponedjeljak, osim spomenutom kvartetu, Cibona trebala platiti i zaostatke iz prošle sezone, iz koje su već “zatvoreni” Jerel Blassingame i Dario Šarić.

Tek kad svima njima sjedne novac na račun, pod Tornjem se može početi razmišljati o sljedećoj sezoni, slagati momčad kojoj će primarni zadatak biti osigurati ostanak u ABA ligi. Prva pojačanja trebali bi biti Sven Smajlagić i Jure Lalić, koji od početka priprema treniraju s Vukovima, a s Antom Žižićem došao je i stariji brat Andrija, no, za njega nije sigurno da će ostati.

Ovakvim raspletom trebala bi se zaključiti priča oko toga je li klub spašen te bi se Aco Petrović sa suradnicima mogao okrenuti budućnosti, na ovim temeljima graditi novu veliku Cibonu...

Linker
22. rujan 2024 15:23