SIROTI ARON BAYNES

Ponižen u pet minuta: Blake Griffin tri puta opako zakucao preko centra Spursa!

Svaka čast centru Spursa, nije sramota igrati obranu - upravo suprotno, ali mogao je naučiti da zakašnjela reakcija na Griffinovo dizanje na zakucavanje ne može završiti dobro
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 20. travanj 2015. 16:18

Los Angeles Clippersi svladali su prvake iz San Antonija na svom terenu 107-92, a ključni igrači u pobjedi 'Lob Cityja' bili su Chris Paul, Blake Griffin i Jamal Crawford.

Paul je utakmicu završio sa 32 poena, 7 skokova i 6 asista, najbolji šesti igrač lige Crawford ubacio 17 s klupe uz izvrstan šut (7/10), a Blake Griffin dodao je 26 poena, 12 skokova i 6 asista.

No, Griffin nije utakmicu obilježio 'tek' odličnim statističkim učinkom. Spektakularni 'dunker' šest svojih poena postigao je s tri brutalna zakucavanja i to svaki put preko centra Spursa Arona Baynesa. Što je još bolje, ili gore ako ste siroti Baynes, Griffin je sve to izveo u trećoj četvrtini u razmaku od samo pet minuta.

Atletični Griffin prvo je prošao s desne strane i silovito zakucao s obje ruke preko Baynesa. Pa je isto ponovio malo kasnije s lijeve strane, ovaj put jednom rukom na sjajno dodavanje Paula, da bi muke po centru Spursa zaključio najboljim potezom dana. Minutu prije isteka treće dionice Blake je uzeo loptu na vrhu reketa, baletanskim okretom prošao pokraj Coryja Jospeha i hat-trick 'poster zakucavanja' zaključio novim, opakim dunkom preko Baynesa.

Svaka čast centru Spursa, nije sramota igrati obranu - upravo suprotno, ali mogao je naučiti da zakašnjela reakcija na Griffinovo dizanje na zakucavanje ne može završiti dobro. Ako ništa drugo, imat će Youtube da ga na to podsjeti.

Linker
22. rujan 2024 09:46