CROPIX
IZGLASALA SKUPŠTINA

Poklon od Bandića: Cibona dobila 15 milijuna kuna: 'Gdje su granice pomoći Cibone?'

Upravo je Bandić donio odluku o donaciji 15 milijuna kuna Ciboni, a koje su skupštinari Zagrebačkog športskog saveza naravno 'blagoslovili’. Istini za volju, istupio je Boro Stipić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. listopad 2011. 11:41

Košarkaški klub Cibona teško da ima većeg navijača od Milana Bandića, aktualnog gradonačelnika metropole. Naime, upravo je on donio odluku o donaciji 15 milijuna kuna KK Cibona, a koje su jučer skupštinari Zagrebačkog športskog saveza naravno 'blagoslovili’. Istini za volju, istupio je Boro Stipić (atletika) s nekoliko zanimljivih primjedbi koje su poprilično utemeljene.

- Nikad dosad se na Skupštini nije zbog ovakve svote nije mijenjao Plan sredstava za sufinanciranje sporta, a da je uz sve to ta svota namijenjena samo jednom od 800 zagrebačkih klubova - počeo je Stipić, a potom efektno nastavio.

- Uvažavam ja Cibonu i njezin značaj, ugled, veličinu, ali gdje su granice pomoći Cibone? Tko određuje te granice i kada će Ciboni biti dosta novca? Je li sljedeći iznos koji će dobiti 20 milijuna? Zbog čega se Cibona mora vratiti na silu na vrh u roku godinu dana? Zašto ne bi, sigurno sposobna uprava tog kluba to učinila postupno, kroz 3-5 godina? Osim toga, košarka u ovom gradu ne trpi zbog pada Cibone jer imamo još dva kluba koji igraju u Europi. Vele i kako ovo nije novac koji bi i inače bio namijenjen sportu. To ne vjerujem, jer ako je tako, pa zašto onda mi onda moramo o tomu glasovati? Žao mi je što ovdje nema gospodina Ivice Lovrića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Zagreba, ali ujedno i predsjednika Cibone. Iz Grada je u klub dosad otišlo 6 milijuna, pa opet 6, pa 3 milijuna kuna, pa beskamatne posudbe i sada još 15 milijuna kuna. Mislim da je ovo eklatantan primjer sukoba interesa - zaključio je Stipić.

Nakon Skupštine ZŠS-a javio nam se i Zdenko Antunović, direktor Cibone.

- Ne znam ja o ćemu priča gospodin Stipić. On je tamo svakakve brojke iznosio, ali sve što smo dobili od grada je sada ovih 15 milijuna.

Sve u svemu, revidirani Plan i Program financiranja sporta u Zagrebu, s ovih 15 milijuna kuna Bandićevog poklona Ciboni, je izglasovan sa 76 glasova ZA, 8 PROTIV i 3 SUZDRŽANA.

Linker
22. rujan 2024 13:43