POVRATAK KRALJA

Pogledajte kako je 30 000 oduševljenih fanova Clevelanda dočekalo Lebrona

Lebron je ovog ljeta, ponukan što nostalgijom, što silaznom putanjom Miamija odlučio karijeru završiti u svom prvom klubu, nedaleko od rodnog Akrona.
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 09. kolovoz 2014. 20:04

Od heroja do izdajice pa nazad. Tako bi otprilike zvučao twitter post kojim bismo prokometirali svu famu oko povratka Lebrona Jamesa u Cleveland.

Prije samo četiri godine navijači Cavaliersa mahnito su skidali postere te derali i palili dresove njihove glavne zvijezde koja ih je napustila odlaskom u Miami. Podsjetimo, Lebron je 'napucao' bivši klub u tv emisiji u kojoj je uživo objavio da "svoje talente seli na South Beach" (dom Miamija), što je otprilike jednako taktično kao da netko od nas smrtnika svoju djevojku ili dečka ostavi na poluvremenu utakmice Dinamo - Hajduk porukom na semaforu.

U međuvremenu je James igrao u četiri NBA finala zaredom te u dva navrata osvojio toliko željeni naslov prvaka. Stoga je ovog ljeta, ponukan što nostalgijom, što silaznom putanjom Miamija odlučio karijeru završiti u svom prvom klubu, nedaleko od rodnog Akrona.

U Clevelandu su brzo zaboravili na obiteljske razmirice te razmetnog sina dočekali otvorenih ruku. Novu/staru i mršaviju zvijezdu (Lebron je uz nekadašnjeg igrača Zadra Romera Travisa skinuo desetak kila te ponosno objavio fotku na Instagramu) na stadionu Sveučilišta u Akronu pozdravilo je preko 30 000 ljudi.

Related content

Za razliku od dočeka u Miamiju, James se ovog puta nije razbacivao obećanjima o tri, četiri ili sedam naslova, već je u donekle intimnijoj atmosferi (ako upoće možemo koristiti taj izraz za masu od 30 tisuća ljudi) priču okrenuo na djecu iz „Boys and girls of America“ čiju udrugu već dugo pomaže. Nastup je završio tek kratkom porukom: „Vratio sam se i volim vas“.

Očito, neke ljubavi nikad ne umiru. Preostaje nam vidjeti hoće li ova izroditi i naslov prvaka, koji Cavsi u svojoj povijesti još nisu spremili u vitrine.

Linker
21. rujan 2024 08:35