EUROLIGA

Pobjeda Repešine Unicaje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2012. 00:57

Košarkaši Unicaje, koje trenira hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, kao gosti su pobijedili poljski Prokom iz Gdynije sa 77-75 u 2. kolu euroligaške skupine B.

Nakon što su prošli tjedan u Malagi poraženi od Maccabija, Repešini su košarkaši u Poljskoj došli do prve ovosezonske pobjede u najjačem europskom klupskom natjecanju. Andalužani su bili bolji tijekom većeg dijela prvog poluvremena, u drugoj su četvrtini u dva navrata imali i plus 13, ali na odmor su otišli sa samo šest poena prednosti (45-39). Domaćima je u prvom dijelu velike probleme stvarao hrvatski centar Luka Žorić koji je skupio čak pet blokada.

U nastavku su Poljaci dostigli prednost Unicaje i većim dijelom drugog poluvremena je utakmica bila izjednačena. U neizvjesnoj su završnici gosti ipak pokazali više spretnosti i odnijeli vrijednu pobjedu.

Najefikasniji je kod Unicaje s 18 poena bio Marcus Williams. Naš Krunoslav Simon je utakmicu završio s osam poena, šest skokova i dvije asistencije. Na parketu je proveo 30 minuta, za dva poena je gađao 3-6, trice 0-4, a slobodna bacanja 2-2. Žorić je igrao 20 minuta i ubilježio četiri poena (šut 2-3), četiri skoka, asistenciju i spomenutih pet blokada. Kod domaćih je sa 16 koševa i osam asistencija prvo ime bio Lukasz Koszarek.









Euroliga, 2. kolo:

Skupina B

Prokom - Unicaja 75-77

ALBA - Chalon (četvrtak)

Maccabi - Siena (četvrtak)

Linker
23. rujan 2024 07:10