Nikola Vilić/CROPIX
SAPUNICA 'DARIO ŠARIĆ'

Otpadne li Bilbao zainteresiranih ima: Maccabi, Efes, Olympiacos, Unicaja...!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. studeni 2012. 12:09

Nova epizoda sapunice s Darijom Šarićem u glavnoj ulozi očekuje se sutra. Za nedjelju je najavljen odgovor Bilbao Basketa može li španjolski klub isplatiti 550 tisuća eura odštete Zagrebu za najboljeg mladog igrača Europe, a koliko je odredila Arbitraža FIBA-e. Po ugovoru koji je bio sklopljen Bilbao je bio spreman iskrcati 250 tisuća eura, pa se 550 tisuća čine prevelikom preprekom.

Pogotovo nakon što je klub nedavno ostao bez glavnog sponzora ‘Gescrapa’ koji je godišnje klubu donosio dva milijuna eura. Nema fiksnog roka za odluku o plaćanju odštete, ali su se igračevi zastupnici dogovorili s predstavnicima Bilbaoa da do nedjelje odluče.

- Vjerujemo da ćemo u svakom slučaju idućeg tjedna znati ime kluba u kojem će Dario nastaviti karijeru - kazao je igračev zastupnik Danko Drakulić.

Problem je i što se ovaj iznos Zagrebu mora isplatiti odmah, a mnogi klubovi su već zatvorili budžete, iako 550 tisuća eura za budućeg NBA igrača može biti vrlo mudro ulaganje. Ako otpadne Bilbao zainteresiranih ima. Kalkulira se sada i s Maccabijem, Anadolu Efesom, Olympiacosom, Unicajom...

Sportski direktor Splita Nikola Vujčić preko svojih poznanstava pokušava pak animirati svoje bivše klubove prije svega Maccabi, ali i Efes. Unicaji Jasmina Repeše bi financijski to bio veliki zalogaj, ali voljeli bi zadržati Šarića, bez posudbe, no pitanje je koliku bi imao minutažu.

Mali izgledi se daju mogućnosti da završi u Cedeviti ili Ciboni. ‘Vukovi’ su zainteresirani, ali cifra djeluje kao preveliki zalogaj.

Ipak ako Šarić i ne postane igrač Bilbaoa koji je sa Splitom dogovorio jednosezonsku posudbu trebao bi 18-godišnji Šibenčanin ostati na Gripama gdje već mjesec i pol trenira. U Splitu pak vjeruju da čim se uplati odšteta Šarić može igrati u Hrvatskoj, bez potrebe da igrač pauzira 90 dana, jer je odluka FIBA-e iznad domaćih pravilnika.

- Split je i dalje prva i objektivno jedina opcija za posudbu, sa Splitom smo se tako dogovorili, ipak pod uvjetom da ode na posudbu jer će o tome ipak zadnju kazati novi klub - pojasnio je Drakulić. No s druge strane većina zainteresiranih klubova već ima posložene rostere za sezonu koja je već u zamahu, već su ispunili i kvote stranaca, pa je realno za očekivati da će Šarića novi klub željeti negdje ‘parkirati’.

Linker
25. rujan 2024 03:40