FREDERIC J. BROWN AFP
NE ŽELI NASTAVAK

O'NEAL NIKAKO NIJE ZA OPCIJU NASTAVKA SEZONE 'Odustanimo, to je najbolje! Otkažimo sezonu, to je tako jednostavno, ovo nema smisla nikako!'

Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2020. 22:35

Legenda NBA lige Shaquille O'Neal (48) smatra kako bi se trebalo odustati od ove sezone koja je prekinuta 11. ožujka nakon pozitivnog testa igrača Utah Jazza Francuza Rudyja Goberta.

"Mislim da bismo trebali odustati od sezone. Svi bi trebali otići kući, spremiti se i vratiti za sljedeću sezonu. Idemo samo otkazati sezonu, to je tako jednostavno", rekao je "Shaq" u razgovoru za USA Today.

Četverostruki NBA prvak smatra da, ako se sezona nastavi, momčad koja osvoji naslov ne bi se mogla smatrati pravim prvakom.

"Koji god tim osvoji naslov, uz njegovo ime će biti zvjezdica. Neće imati poštovanje koje obično ima prvak," kazala je bivša zvijezda Orlanda, LA Lakersa, Miamia, Phoenixa, Clevelanda i Bostona.

"Što bi se dogodilo ako momčad koja u ožujku nije bila među kandidatima za titulu, s novom play-off formulom pobijedi sve? Nitko je neće poštovati. Morate otkazati sezonu i biti zabrinuti za zdravlje gledatelja i igrača, prije nego što se vratite sljedeće sezone", rekao je O'Neal, koji je s Lakersima osvojio tri naslova (2000, 2001, 2002), a četvrti s Miamijem 2006. godine.

NBA je prekinula sezonu 11. ožujka nakon pozitivnog testa Francuza Rudyja Goberta. Posljednjih tjedana traži se 'čarobna formula' kako bi se završila sezona iza zatvorenih vrata na jednom mjestu. Ideja je to koju, čini se, O'Neal ne podržava.

"Potrebna vam je samo jedna zaražena osoba. Nakon meča uvijek morate ići kući. Što ako se netko razboli? Pa, moramo početi ispočetka", rekao je.

Njegov istup nije se svidio igraču LA Lakersa Jaredu Dudleyju koji nije propustio reagirati na Shackove primjedbe.

"Igrači ne razumiju posljedice ako ne budemo igrali ove godine. To djeluje i na sljedeće sezone. Bez utakmica nema televizijskih prava, milijarde izgubljenih prihoda. Neće biti cjepiva ni sljedeće godine, a ja vjerujem u NBA, trebali bi igrati," napisao je Dudley na Twitteru.

Linker
20. travanj 2024 07:46