CROPIX
BOLNIPORAZ U ZAGREBU

NEUTJEŠNI TOMAS 'Zvezda ne bi slavila da se Roko i ja nismo ozlijedili'

Nikad nije lijepo izgubiti, ali teže mi je pao lanjski poraz od Cibone, kaže Bilan
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 02. svibanj 2015. 10:49

Život je pun neodgovorenih pitanja, a Cedevita nikada neće saznati kako bi četvrta utakmica finala ABA lige završila da se u ranoj fazi utakmice nisu ozlijedili najiskusniji igrači, Roko Ukić i Marko Tomas.

Hrvatski prvak nije bio na potrebnoj razini i Crvena zvezda je bez problema došla do treće pobjede (79-89, 35-52) i prvog naslova prvaka.

- Ne bi nas pobijedili da se nismo ozlijedili - uvjeren je Tomas kojeg je u posljednjoj sekundi prve čevrtine presjekla oštra bol u bočnoslabinskom mišiću (iliopsoas).

Ukiću se još na zagrijavanju zbog kronične diskus hernije ponovno ukočio vrat. Primio je injekcije, ali nije izdržao više od tri minute.

- Sličnu bol osjetio sam i u Podgorici, ali je nestala uoči utakmice.

Mlaki Zagrepčani

O njihovom stanju više će se znati nakon pregleda, a najraniji povratak mogao bi biti 9. svibnja u derbiju protiv Cibone.

- Nismo se pripremili za igru bez njih, a njima je povratak Zirbesa bio ‘faktor x’. Svaki poraz je tužan, ali teže mi je pao lanjski poraz od Cibone - priznao je Miro Bilan.

Beograđani su bili agresivni, Zagrepčani mlaki. U prvoj četvrtini primili su 30, do poluvremena 52, a u trećoj utakmici ukupno 62. Jasmin Repeša je svima zamjerio slabu obranu.

- Bilanu poručujem da nije važno koliko se igra nego što se pokaže. Bio je mekan protiv Zirbesa.

Boban Marjanović u svojih osam minuta donio je gostima +11, a s Nijemcem se čuvala prednost.

- Imali smo veću želju za pobjedom. Hvala Bogu za Zirbesa. Mnogo mi je lakše kada znam da mi netko čuva leđa - rekao je MVP finala 26-godišnji Boban Marjanović (222 cm).

Marjanović u NBA

Najdominantnijem košarkašu u Europi predviđa se odlazak u NBA.

- Nikad nisam bio spremniji za NBA. Bilan, Barać i Planinić su mi bili najveći suparnici u ABA ligi, a Schortsanitis u Europi. Protiv Tomića (217) mi je bilo čudno igrati jer rijetko nailazim na igrače slične visine.

Prije 11 godina u Zagrebu je regionalni prvak postao FMP koji se u međuvremenu fuzionirao sa C. zvezdom koja je imala više od 15 milijuna eura duga. Proglašen je stečaj, a sportski status FMP-a prenesen na poznatije ime. Ljudi koji su tada upravljali FMP-om danas vode C. zvezdu, a predsjednik je isti: Nebojša Čović.

- Zagreb je moj sretni grad. Ovdje sam 2004. osvojio svoju prvu regionalnu ligu s, ne znam kako smo se tada zvali, FMP ili…

Podsjetili smo ga mi, Reflex, pa pitali je li mu draže i važnije biti regionalni ili srpski prvak.

- Važno mi je da budem prvak svega što igram jer time stavljam točku na crno-bijeli svijet - iskoristio je priliku da opet podbode Partizan.

Pitali smo ga i za proračun.

- Treneri i igrači prve momčadi koštaju nas 2,1 milijun eura bruto. Sljedeće sezone planiramo veći budžet.

Linker
23. rujan 2024 13:25