ELSA Getty Images Via Afp
SIGURNO GA ČEKA KAZNA

VIDEO Trener Pistonsa u nevjerici, poludio na suce: ‘Apsolutno najgora odluka sezone‘

Monty Williams u šoku je gledao suce, nije mogao vjerovati da nije dosuđen prekršaj na Thompsonu
Piše: Vito TomasObjavljeno: 27. veljača 2024. 23:44

New York Knicksi u napetoj su završnici sa 113:11 svladali Detroit Pistonse. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović imao je skromnu večer, upisavši 13 poena, šest skokova i jednu asistenciju. Heroj domaćina postao je Josh Hart kada je 2.8 sekundi prije kraja položio za vodstvo svoje momčadi i konačnu pobjedu.

Ipak, ta situacija izazvala je velike kontroverze na društvenim mrežama jer je košu prethodio vrlo očiti prekršaj. Naime, prije nego što je Hart dobio loptu, Ausar Thompson je osvojio loptu za Pistonse, krenuo trčati, no iz ničega mu se Donte DiVincenzo bacio u noge i spriječio ga da pokrene napad. Tada loptu kao otpadak kupi Jalen Brunson, prosljeđuje je do Harta, a ostalo je poznato.

Trener Pistonsa, Monty Williams, u šoku i nevjerici je gledao suce, nevjerujući da nije dosuđen prekršaj, da bi na press konferenciji nakon utakmice potpuno ‘eruptirao‘.

- Apsolutno najgora odluka sezone. Što je previše, previše je - započeo je sam Williams pa nastavio:

- Ta situacija je dokaz za ono s čime se nosimo cijelu sezonu, i dosta je! Do sada smo radili sve po protokolu, uputili smo dopis ligi i poslali isječke. Muka nam je od slušanja istih stvari iznova i iznova. Imali smo priliku dobiti utakmicu, tip je skočio Ausaru u noge, a suci se nisu oglasili. To je bila grozota. To ne možete propustiti u NBA utakmici. To je smiješno, i umorni smo od toga. Samo želimo poštenu utakmicu, nemam više ništa za reći, gotov sam.

Williams će zbog ovog istupa u nadolazećim danima zasigurno dobiti kaznu od lige.

S druge strane, glavni trener Knicksa Tom Thibodeau diplomatski se ogradio od pitanja.

- Mislim da se kroz cijelu utakmicu može pronaći više takvih dvojbenih prekršaja. Imam veliko poštovanje prema Montyju i Pistonsima, ‘izbjegli smo metak‘ ovom pobjedom.

Linker
15. travanj 2024 21:32