screenshot
ŠTO SI TO NAPRAVIO?

VIDEO: TO SE NIKADA PRIJE NIJE DOGODILO! TRI HRVATSKE AKCIJE ZAVRŠILE U TOP 5 NBA POTEZA VEČERI Pogledajte zašto je na prvom mjestu sjajni Ivica Zubac

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. travanj 2018. 13:38

Odličnu večer imali su hrvatski košarkaši u srijedu navečer, a u pobjedama svojih momčadi istaknuli su se ne samo sjajnim učinkom nego i atraktivnim potezima.

Ivica Zubac je odigrao je odličnu utakmicu u domaćoj pobjedi La Lakersa protiv San Antonio Spursa (122-112 nakon produžetaka). Na parketu proveo 28 minuta, no važnije od toga je da je odigrao dobro kad je bilo najvažnije - završnicu zadnje četvrtine i gotovo čitav produžetak, a za to je vrijeme postigao 8 koševa (šut za dva 4-6) uz po 6 skokova i asistencija te 1 blokadu.

I ne samo to. Njegovo atraktivno zakucavanje-polaganje preko Davisa Bertansa proglašeno je potezom večeri u tradicionalnih TOP 10 poteza NBA večeri, a pridružio mu se i Mario Hezonja s dva svoja super poteza, i to je prvi put da su čak tri hrvatske akcije završile u TOP 10, točnije u TOP 5.

Zakucavanje Ivice Zubca preko Bertansa

Hezonjino majstorsko proigravanje uvršteno je na petu poticiju, a zakucavanje na drugu, odmah iza poteza večeri Ivice Zubca.

Hezonjin Orlando Magic na kraju je upisao je i drugu pobjedu u dvije večeri svladavši na svom terenu Dallas Maverickse sa 105:100, a Hrvat je odigrao još jednu vrlo svestranu utakmicu. 23-godišnji Dubrovčanin za 34 minute postigao 12 koševa (šut za dva 4-8, trica 1-6, slobodna bacanja 1-2) uz 8 skokova, 4 asistencije, 2 osvojene lopte i 3 blokade. Hezonja je pogodio i dvicu za vodstvo Orlanda 99-96 minutu i pol prije kraja nakon koje gosti iz Dallasa više nisu uspjeli preokrenuti rezultat.

Linker
22. rujan 2024 23:27