Screenshot: YouTube
MORA NAPOKON KRENUTI

VIDEO: NOĆNA MORA NA POČETKU SEZONE Dario Šarić nakon sedam poraza i sjajne partije: Nemam riječi! Već mi je čudno ući u svlačionicu i svaki put isto'

“Dario je jak kao bik. Predaan, snažan, pravi natjecatelj”, opet ga je hvalio trener Brown
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 10. studeni 2016. 19:20

Kroničari i navijači Philadelphia 76-ersa i dalje sliježu ramenima. Situacije poput one u Indiani pretvaraju se u mučnu rutinu. Sedma utakmica, sedmi poraz, ponovno u završnici. U srijedu su stigli do produžetka, ali u njihovoj rubrici pobjeda i dalje strši ništica.

Začarani krug najteže pada Dariju Šariću, koji ni nakon dva tjedna igranja u NBA ligi ne zna za pobjedu. Protiv Pacersa (115-122) je upisao svoj prvi “double-double” učinak, 14 koševa uz šut 5/9 i 12 skokova, od čega čak deset u obrani. Uhvatio je najviše lopti od svih igrača na parketu i ponovno se istaknuo s dvije blokade, ali na kraju nije imao razloga za slavlje.

- Nemam riječi. Opet smo izgubili zbog jedne lopte. Svaki put smo sve bliže i bliže, uvjereni smo da igramo dobro, a onda ostanemo bez nagrade. Slično je bilo protiv Clevelanda, aktualnih prvaka i najbolje momčadi lige. Već mi je čudno ući u svlačionicu i svaki put promatrati iste reakcije. Samo je jedan recept za ovo. Moramo nastaviti naporno raditi i pobjeda će doći - rekao je Šarić.

Philadelphia i New Orleans (0-8) i dalje su jedine momčadi u ligi bez pobjede. Trener Brett Brown u srijedu je preuzeo neslavnu poziciju u klupskoj povijesti, kao vlasnik rekordnog broja poraza (206). Dosad je bio izjednačen s prezimenjakom Larryjem Brownom, ali uz veliku razliku: legendarni Larry je na klupi Sixersa odradio 460 utakmica i 2001. ih odveo do finala, a Brett je tu četiri sezone i pretplaćen je na poraze.

Kao olakotnu okolnost ove jeseni treba navesti velik broj izostanaka: nema prvog picka drafta Simmonsa, playmakera Baylessa, centra Noela... Brett tvrdi da se ne “sekira” i da iz svega pokušava izvući pozitivne stvari; u ovom slučaju to je “afirmacija naših mladića”. Tako je u srijedu opet nahvalio i Šarića.

- Jak je kao bik. Predan je, fizički snažan, pravi natjecatelj. Indiana je jaka momčad, a on im je zadao probleme - podvukao je Brown.

Linker
23. rujan 2024 09:26