Mac McClung na natjecanju 2018. godine

 SCREENSHOT: VIDEO
MAKSIMALNE OCJENE

VIDEO: Nije mu prvi put, evo kako je apsolutni autsajder šokirao košarkaški svijet još prije pet godina

Visok je samo 188 centimetara, a oduvijek pažnju privlači atraktivnim zakucavanjima
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 19. veljača 2023. 12:20

"Gotovo je, gotovo je", govorio je i pokazivao Matthew Mac McClung nakon svojeg četvrtog zakucavanja na All-Star vikendu. I bilo je gotovo. Bijeli bek visok samo 188 centimetara šokirao je NBA zvijezde i osvojio naslov najboljeg zakucavača na All-Staru, a to je napravio na impresivan način. Sva četiri zakucavanja uspješno je izveo iz prvog pokušaja, za njih tri je dobio maksimalnu ocjenu 50, a posljednje je bilo zakucavanje s okretom u zraku od 540 stupnjeva.

"Oduvijek sam bio autsajder, ali ako se nečemu što volite potpuno posvetite možete potpuno promijeniti svoj život", rekao je košarkaš koji je na ‘two-way‘ ugovoru s Philadelphijom za koju još nije nastupio već igra u G-liga momčadi Sixersa, Delawareu. McClung nije izabran na draftu 2021. godine, ali se kroz kampove izborio za po jedan NBA nastup u dresovima Lakersa i Bullsa. No, to ga ne zadovoljava.

"Moj cilj je da ostavim trag u NBA ligi i naporno ću raditi dok se to ne dogodi", rekao je McClung koji je od svojih srednjoškolskih dana bio poznat po zakucavanjima.

Tako je 2018. već šokirao košarkaški svijet kada je pobijedio na Ball is Life All-American Dunk Contest. Tada je pobijedio aktualnog košarkaša Houston Rocketsa, Kevina Portera, kao i Shareefa O‘Neala, sina legendarnog Shaquillea.

Linker
25. rujan 2024 14:35