Isaiah Thomas

 CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
‘SVE JE MOGLO BITI GOTOVO‘

Šok u SAD-u, dječak izvadio kalašnjikov ispred jedne od omiljenih zvijezda: ‘Ovo mi je promijenilo život‘

Iako je bio posljednji izbor na NBA draftu, Thomas se prometnuo u veliku zvijezdu
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2024. 11:41

Sezona 2016./17. ostat će zlatnim slovima upisana u ostavštinu karijere Isaiaha Thomasa. Omaleni bek, visok 175 centimetara, te je godine radio čuda u dresu Boston Celticsa, a osim što je izabran u All-Star družinu, sezonu je začinio s prosjekom od 28,9 poena u utakmicama u osnovnom dijelu sezone.

Nakon Kelta uslijedila mu je kalvarija s čestim promjenama adresa, čak i odlascima u razvojnu ligu, a u ovoj je sezoni nosio dres Phoenix Sunsa u sedam utakmicama.

No, ono što mu se dogodilo jučer, kako i sam kaže, promijenilo mu je život. Naime, Thomas je objavio na društvenim mrežama da ga je nepoznati mladić napao s automatskom puškom Kalašnjikov. Od sigurne smrti, kako sam kaže, spasilo ga je njegovo ime i NBA karijera.

"Jučer sam doživio trenutak koji mi je promijenio život. Dijete je izvadilo AK-47 preda mnom i mojim prijateljima, a da me nije prepoznao, vjerojatno bi okončao naše živote. Sve je moglo biti gotovo tako brzo, bez razloga", napisao je na platformi X.

S obzirom na to da je 2011. izabran kao posljednji, 60. izbor na NBA draftu, poglavito zbog visine, a zatim se pretvorio u veliku zvijezdu, Thomas je godinama bio jedna od najomiljenijih NBA ličnosti.

Linker
06. listopad 2024 15:25