USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
SVE JE DOGOVORENO

Odlazi iz najgore momčadi: Bojan Bogdanović ima novi klub, pao novi veliki trade u NBA ligi!

Hrvatski košarkaš odlazi iz Detroita u New York
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 08. veljača 2024. 17:33

Bojan Bogdanović karijeru nastavlja u New York Knicksima. Javio je to ugledni ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski koji je danas u centru pažnje s obzirom na to da u 21 sat po našem vremenu istječe rok do kada NBA klubovi mogu mijenjati igrače. Jedan od nekoliko tradeova koji su se dogodili u posljednjih sat vremena uključuje Bogdanovića.

Hrvatski košarkaš je poslan u Knickse u paketu u kojem je uz njega u pravcu New Yorka otišao Alec Burks dok su novi igrači Detroita postali Quentin Burks, Evan Fournier, Malachi Flynn i Ryan Arcadiacono te dva picka druge runde.

Bogdanović je ove sezone ponajbolji igrač Pistonsa s prosjekom od 20,2 poena, 3,4 skoka i 2,5 asistencija. Detroit je s omjerom 7-43 najgora momčad lige dok je New York na četvrtom mjestu Istoka s omjerom 33-18. Knicksi su ove sezone već napravili jedan trade kada su dobeli OG Anunobyja što im se pokazalo odličnim potezom. S dovođenjem Bogdanovića i Burksa dobit će dva igrača s klupe koji će im pomoći s vanjskim šutem, ali i iskustvom.

Prije ovog tradea dogodilo se još nekoliko zanimljivih. Oklahoma je iz Charlotte dovela Gordona Haywarda u zamjenu za Davisa Bertansa i Trea Manna. Toronto je posegnuo za Kellyjem Olynykom iz Jazza te poslao Otta Portera, Kiru Lewisa i pick prve runde dok je u Kanadu došao i Ochai Agbaji.

Philadelphia je dovela šutersko pojačanje u Buddyju Hieldu u zamjenu za Marcusa Morrisa, Furkana Korkmaza i tri picka druge runde. Sixersi su se riješili i Danuela Housea.

Linker
26. travanj 2024 02:08