LeBron James i Kevin Duranz su kapetani svojih momčadi

 YONG TECK LIM/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Yong Teck Lim/Getty Images/Profimedia
DURANT VS LEBRON

Objavljene petorke za NBA All-Star utakmicu! Na Zapadu dvojica igrača izabrana po prvi put

Ovogodišnja All-Star utakmica održat će se u Clevelandu
Piše: HInaObjavljeno: 28. siječanj 2022. 07:16

LeBron James i Kevin Durant bit će kapetani momčadi koje će 20. veljače u Clevelandu igrati All-Star utakmicu, jer su zaradili najviše glasova ljubitelja NBA lige u svojim konferencijama, objavili su u četvrtak iz Nacionalne košarkaške udruge (NBA).

Otkako je uveden novi sustav odigravanja All-Star utakmice, LeBron James je bio kapetan u svih pet navrata, dok je Durant tu čast zaradio drugu godinu zaredom.

Jamesu je ovo ukupno 18. puta da je izbabran u All-Star momčad, čime se izjednačio s Kobejem Bryantom na drugom mjestu ljestvice igrača s najviše izbora. Ispred njega je samo Kareem Abdul-Jabbar koji je 19 puta biran u All-Star momčad.

Uz Jamesa, čast da započnu utakmicu u Clevelandu su iz klubova Zapadne konferencije zaradili Stephen Curry, Andrew Wiggins (Golden State Warriors), Ja Morant (Memphis Grizzlies) i prošlogodišnji najbolji igrač lige Nikola Jokić (Denver Nuggets). Wigginsu i Morantu ovo je prvi izbor u All-Star momčad.

Na Istoku su uz Duranta, koji je 12. put izabran u All-Star momčad, mjesto u početoj petorci glasovima navijača zaradili DeMar DeRozan (Chicago Bulls), Trae Young (Atlanta Hawks), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) i prošlogodišnji najbolji igrač NBA finala Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

Preostale igrače koji će sudjelovati na All-Star utakmici odabrat će treneri momčadi, što će biti objavljeno sljedeći četvrtak. Potom će James i Durant izabrati svoje suigrače, a dostupni su im svi igrači, bez obzira iz koje konferencije dolaze. Taj je format za izbor All-Star momčadi prvi put primjenjen 2018.

Linker
20. travanj 2024 06:44