TIM HEITMAN Getty Images Via Afp
NBA FINALE

Novi poraz za Luku Dončića i Mavse, Boston uzeo i treću utakmicu i stigao na korak do rekordnog 18. naslova

Iako se Dallas grčevito borio, u konačnici je Boston upisao pobjedu 106-99
Piše: SNObjavljeno: 13. lipanj 2024. 06:21

Unatoč noćnoj mori koju su proživljavali u četvrtoj četvrtini utakmice u kojoj su umalo prokockali prednost od 21 poena, Boston Celticsi su stigli na samo jednu pobjedu od osvajanja rekordnog 18. naslova NBA prvaka. Iako se Dallas grčevito borio, u konačnici je Boston upisao pobjedu 106-99 i otišao na ukupnih 3-0 u velikom finalu doigravanja NBA lige.

Mavericksi su vjerovali kako u ovoj utakmici mogu napraviti nešto više, pogotovo nakon što je Kristaps Porzingis, jedan od najboljih igrača Bostona u prvoj i drugoj utakmici, otpao zbog ozljede. Činilo se kako je taj izostanak naštetio Bostonu već u početku, jer Dallas je rano poveo s 22-9.

Kao i mnogo puta ove sezone, Celticsi su se brzo vratili u igru, nadoknađivali su zaostatak sve dok nisu stigli na samo jedan poen zaostatka na kraju prve četvrtine da bi potom ušli u potpuni egal u drugoj.

U drugom dijelu utakmice Luka Dončić i Kyrie Irvig su ozbiljno pritusnuli Celticse, stigli na samo jedan poen zaostatka, ali u završnici je ponestalo snage što je rezultiralo i Dončićevim isključujućim prekršajem četiri i pol minute prije kraja susreta.

Može se reći kako je tu priči za Mavse bio kraj. Luka je igru napustio s 27 postignutih poena, šest asistencija i šest skokova dok je s druge strane najbolji košarkaš Dallasa bio Kyrie Irving s 35 postignutih poena, a tome je pridodao dvije asistencije i tri skoka.

S druge strane kod Bostona su briljrali Jayson Tatum i Jaylen Brown. Tatum je utakmicu završio s 31 poenom (većinom postigao u prvom poluvremenu), šest skokova i pet asistencija, dok je Brown bio jak u drugom dijelu susreta s 30 poena, osam skokova te osam asistencija.

Linker
13. lipanj 2024 06:24