Bronny James

 BRIAN ROTHMULLER/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Brian Rothmuller/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘ČEKAT ĆU GA‘

‘Moj Bronny je već sad bolji od nekih NBA igrača!‘: LeBron izjavom o 18-godišnjem sinu izazvao kontroverze

Malome ne smetaju ni sestre Kardashian koje mu dolaze na utakmicu. Nevjerojatan je
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. ožujak 2023. 10:40

Zna se koliko LeBron James voli svog sina Bronnyja. I koliko željno čeka da sin u ljeti 2024. dođe u NBA ligu. "San mi je da zaigramo zajedno u momčadi i tko god uzme njega, dobit će i mene", proučio je prije više od godine dana.

Naravno da je takva izjava izazvala brojne polemike u Americi, ali i dala povoda mnogim klubovima da dobro razmisle o tome da Bronnyja izaberu na draftu, pa makar u drugoj rundi. Međutim, LeBron je prije nekoliko dana u eter pustio još ipak neprimjerenu izjavu o kvalitetama svog sina.

"Bronny je već sada bolji od nekih igrača koji igraju NBA."

Sve i da je to istina, ne bi LeBron trebao biti taj koji će hvaliti sina. Bronny, dakle, igra srednjoškolsku košarku u Sierra Canyonu u Chatsworthu u Kaliforniji i završava zadnju godinu. Uoči doigravanja, ima prosjek od 13,8 poena, 5,5 skokova, 2,7 asistencija i 1,8 ukradenih lopti po utakmici. Što su jako dobre brojke za srednju školu.

Bronny je još kao 15-godišnjak bio "projekt" za NBA, ali nakon što je pokidao ligamente koljena razvoj mu je bio usporen, pa uz njegovo ime više nije stajalo pet zvjezdica, nego tek njih četiri. I još jesenas smatralo se da ne pripada krugu najboljih 30 igrača generacije.

Međutim, Bronny je u nekoliko mjeseci napravio veliki iskorak, poboljšao je šut, agresivnost, a poglavito igru u obrani. I ponovno postao velika priča, jer na ljeto treba izabrati koledž na kojem bi igrao godinu dana prije nego što izađe na NBA draft.

image

Bronny James (desno)

USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia

Naravno da su priče o Bronnyju i LeBronu svakodnevno u eteru. Nedavno je ESPN radio projekciju drafta za 2024. i na njoj je Bronny svrstan na senzacionalno deseto mjesto. Novinar ESPN-a jako je nahvalio LeBronovog sina.

"Vjerojatno je najbolji branič u svom srednjoškolskom razredu. Poboljšao je šut, ali i ukupnu sposobnost igranja. Bronny je tijekom ove školske godine dobio razinu više dok je većina njegovih vršnjaka pala".

Do sada je devet istaknutih sveučilišta - Memphis, Ohio State, USC, Duke, Kansas, Kentucky, Michigan, Sjeverna Karolina i Oregon - navodno poslalo ponude Bronnyju Jamesu. Ohio navodno ima najveće šanse da dobije "princa Jamesa".

Čini se da se o mnogo toga košarkaškog može raspravljati kad je Bronny u pitanju, ali definitivno je mladić snažan iz mentalne perspektive. Nema veze ako mediji kopaju po njegovom ljubavnom životu. Nije bitno koje sestre Kardashian dolaze na njegove utakmice. Dijete se nikad ne uznemiri. Nikada. Odrastao je uz veliku globalnu slavu svog oca i sjajno sve to podnosi.

Poput svog oca - tvrdi novinar ESPN-a - Bronny James je izvrstan tijekom igre u donošenju odluka Iako je njegova napadačka igra još uvijek sporna na najvišoj razini, Bronny blista u obrani. Givony pripisuje Jamesovom fizičkom sazrijevanju, eksplozivnosti i agresivnosti u obrani razlog zašto je "zaslužio svoje mjesto u razgovorima o tome da može biti TOP 10 prospekt na draftu".

LeBron James sve to jako pažljivo gleda i motri, jer rekli sm oda mu je velika želja igrati uz svog 192 cm visokog sina. Međutim, kako rastu Bronnyjeve šanse da bude u prvoj rundi drafta, tako je i LeBron svjestan da možda neće moći zaigrati za istu momčad. Stoga je i on malo korigirao svoje snove.

"Čekat ću ga da makar zaigramo jedan protiv drugog, ako već nećemo moći zajedno".

Navodno su Lakersi imali ideju da ga uzmu kako bi zadržali LeBrona u gradu, ali sada je otvoreno hoće li ga dočekati.

U međuvremenu je u eter puštena informacija da Bronny još uvijek nije odabrao koledž zato što razmišlja odigrati sezonu u razvojnoj ligi, među "seniorima". Mnogima se takva ideja ne dopada, a među takve ide i Kevin Durant koji se uključio u ludilo oko Bronnyja.

"Volio bih vidjeti Bronnyja na koledžu umjesto da idem drugim putem", rekao je Durant. "Treba proći osnove. Želim ga pratiti u stvarnom vremenu, vidjeti što radi, pratiti njegovo putovanje. Jer kad odete u OTE i Ignite, jednostavno odete na godinu dana. "Bronny je McDonald‘s All-American, član Hoop Summita ... Vjerojatno i Jordan Classica, tako da mogu razumjeti zašto ga tako visoko vide na draftu 2024. Vidio sam Bronnyja kako polaže loptu prije nekoliko godina. Sada ga vidim kako se diže na svaki način. Tijelo mu se razvilo. Navijam za njega. Nadam se da će jednom igrati s Bronom."

Otac je uvjeren u to. Toliko da bez problema ispali da je "Bronny bolji od nekih koji već igraju NBA"... Draft 2024. nije tako daleko, brzo ćemo dobiti odgovore koje NBA lige željno čeka. Otac i sin zajedno u postavi, ili otac i sin jedan protiv drugoga? Što god bilo, ući će u povijest...

Linker
29. lipanj 2024 11:40