ALEX GOODLETT Afp
NBA DOIGRAVANJE

L.A Clippersi velikim preokretom ispisali povijest i pomogli Hrvatskoj! Bojan Bogdanović stiže u Split?

Philadephija je u Atlanti slavila sa 104-99 i izborila majstoricu u polufinalu Istoka
Piše: SNObjavljeno: 19. lipanj 2021. 08:26

Košarkaški L.A Clippersa svladali su Utah Jazz (131-119) i tako izborili svoj prvi konferencijski finale u povijesti. Ivica Zubac u društvo u velkom će finalu Zapada igrati protiv Darija Šarića i Phoenix Sunsa.

Osim ispadanja Jazzera valja istaknuti još jednu važnu stvar, a to je da će Bojan Bogdanović sada biti na raspolaganju reprezentaciji i izborniku Veljku Mršiću za Split i nadolazeće kvalifikacijske (30. lipanj) oglede za Olimpijske igre u Tokiju.

Iako je Utah odigrala sjajno prvo poluvrijeme u kojem su vodili s čak 25 koševa razlike, Clippersi su se u nastavku 'skupili' i u potpunosti preokrenuli susret.

Terance Mann je za pobjedničku momčad postigao 39 koševa, Paul George dodao je 28 dok je Reggie Jackson postigao njih 27. Ivica Zubac je za svega pet minuta provedenih na parketu ostao bez poena.

Kod Jazzera najbolji na terenu bio je Donovan Mitchell s 39 koševa, devet skokova te devet asistencija, Royce O'Neale i Jordan Clarkson zabili su po 21, dok je hrvatski košaršak Bojan Bogdanović za 35 minuta postigao 14 koševa i tome pridodao četiri skoka i tri izgubljene lopte.

U Istočnoj konferenciji su Philadelphia 76ers izborili sedmu utakmicu nakon što su u šestoj polufinalnoj utakmici u Atlanti svladali Hawkse. Sedma utakmica se igra u ponedjeljak u Philadelphiji. Najzalsužniji za pobjedu Sixersa su Joel Embiid, Tobias Harris i Seth Curry.

Embiid je zabio 22 koša uz 13 skokova, dok su Harris i Curry dodali po 24 poena. Kod Atlante najbolji je bio Trae Young sa 34 ubačaja i 12 asistencija, a Kevin Huerter je dodao 17 poena i 11 skokova.

Pobjednik ove utakmice u finalu Istočne konferencije čeka pobjednika ogleda između Milwaukee Bucksa i Brooklyn Netsa koji su izjednačeni na 3-3 u seriji na četiri pobjede.

Linker
25. travanj 2024 13:06