RINGO CHIU/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Ringo Chiu/zuma Press/profimedia
NBA NEDJELJA

Ivica Zubac i L.A Clippersi do uvjerljive pobjede, Hawksi do slavlja uz zvuk sirene nakon produžetka

Hrvatski košarkaš upisao je svega tri poena, ali i 8 skokova
Piše: SNObjavljeno: 20. studeni 2022. 07:58

Ivica Zubac sa svojim Los Angeles Clippersima slavio je 119:97 nad San Antonio Spursima za 10. pobjedu u sezoni. U izrazito jednosmjernom ogledu poraženi košarkaši ni u jednom trenutku nisu imali vodstvo, a s najboljim učinkom završio je Norman Powell upisavši 26 poena (5/8 za tri i toliko za dva). Zubac je ostao na tri poena s početka prve četvrtine, sve ih je postigao iz slobodnih bacanja (3/6), a tomu je dodao 8 skokova i asistenciju. Njegovi Clippersi nakon 17 odigranih utakmica nalaze se na 9. mjestu Zapadne konferencije, a Spursi na 13.

Najuzbudljiviji dvoboj pripremili su košarkaši Atlanta Hawksa i Toronto Raptorsa, riješenu tek u produžetku. Trae Young i De‘Andre Hunter zajedničkim snagama napravili su seriju od 10:0 krajem ogleda, što je bilo dovoljno za preokret i vodstvo od dva razlike, da bi Anunoby izborio produžetak (111:111). Pobjedu Hawksima donio je AJ Griffin uspješnim polaganjem sa zvukom sirene, a asistirao mu je raspoloženi Young, najbolji strijelac u State Farm areni. Atlanta nakon 16 utakmica drži treće mjesto Istoka, dok je Toronto šesti.

Za jednu loptu i Indiana Pacersi slavili su protiv Orlando Magica 114:113, a čovjekom odluke pokazao se Aaron Nesmith. Trojkom je doveo svoje na poen zaostatka, a s dva iskorištena slobodna bacanja 10 sekundi do kraja okrenuo je rezultat i postavio konačan za četvrtu vezanu pobjedu Pacersa, petoplasirane momčadi Istoka. Orlando je na 13. mjestu.

Iako je Joel Embiid postigao najviše poena (36) na utakmici protiv Minnesote Timberwolvesa, njegova Philadelphia nije stigla do devetog trijumfa u sezoni. Gosti su, poslije niz od tri poraza, pobjedom nad 76ersima stigli do trećeg vezanog slavlja (112:109), za što je ponajviše zaslužan Anthony Edwards s 25 poena. Za poražene nisu nastupili ozlijeđeni Harden, Maxey i Korkmaz, što je olakšalo posao Timberwolvesima.

U dvoboju vodećih momčadi Zapada, Utah Jazz slavio je nad Portland Blazersima 118:113, ali i ostao na drugoj poziciji ljestvice. Tri igrača Jazza postigla su preko 20 poena - Malik Beasley ostao je najbolji strijelac s 29, slijedi ga Jordan Clarkson s jednim manje, dok je Lauri Markkanen ubacio 23 poena i tomu pridodao 10 skokova.

Nedjelja još donosi ogled Phoenix Sunsa i New York Knicksa s početkom u 21.30 po našem vremenu.

Linker
22. lipanj 2024 13:01