Dario Šarić može biti zadovoljan
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
AGENTI ODRADILI POSAO

Hrvatska zvijezda u NBA-u dogovorila strašan ugovor! Evo koliko će Dario Šarić zaraditi u samo tri godine

Dobio je solidan ugovor, s obzirom na ono što je trenutačno nudilo tržište
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. studeni 2020. 17:41

Tri je dana trajala neizvjesnost, jer malo je bilo vijesti o Dariju Šariću nakon što je u NBA ligi započeo prijelazni rok. Njegovo ime se nije spominjalo u kombinacijama za prelazak u neku novu momčad, a jedino je što je bilo poznato jest kako su mu Sunsi ponudili opciju za zadnju godinu ugovora na 5,1 milijun dolara.

No, onda je sve presjekla vijest, koju je objavio poslovično upućeni Adrian Wojnarowski, prema kojoj su Šarićevi agenti Jeff Schwartz i Mike Lindeman dogovorili za svog klijenta novi, trogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima, vrijedan 27 milijuna dolara.
Dario Šarić će tako ostati u Sunsima, a za taj je scenarij i navijao otkako je završila sezone, jer se u momčadi Phoenixa i te kako dobro osjeća. Dobio je solidan ugovor, s obzirom na ono što je trenutačno nudilo tržište i s obzirom da je njegova NBA karijera, nakon što je odigrao sjajne uvodne sezone Sixersima, prilično poljuljana u Minnesoti, da bi se dolaskom u Phoenix stvari počela popravljati.

Sunsi, su, pak odradili sjajnu postsezonu, jer doveli su kompujtor u osobi Chrisa Paula (doduše, morali su se zato riješiti Rickyja Rubija i Kellyja Oubrea), ali i Jaea Crowdera, koji je bio starter u Miamiju, finalistu NBA lige.
S obzirom na profil ove momčadi, Šarić će vjerojatno u novoj sezoni (on ili Crowder, teško Mikal Bridges) kretati s klupe, ali Šarić bi trebao biti prva izmjena za obje visoke pozicije, i za četvorku ukoliko Crowder bude starter, ali i za čistog centra kad se bude odmarao nekadašnji prvi pick NBA drafta, Deandre Ayton.

Upravo je na "bubbleu" u Orlandu, u kojemu su Sunsi igrali odlično, Šarić sjajno koristio minute koje igrao na poziciji "petice", a po svemu sudeći, ta opcija sa small-ballom Sunsa bit će i glavno zaduženje 26-godišnjeg Šibenčanina u novoj sezoni pod Montyjem Williamsom, i u kojoj Sunsi s pravom, jer imaju Paula i Devina Bookera, računaju na doigravanje u vrlo zahtjevnoj konkurenciji na Zapadu.

U svakom slučaju, bilo je ovo neizvjesnih 48 sati, ali Dario Šarić je na kraju dana dobio što je želio. Štoviše, način na koji je igrao na "petici" do sada u Sunsima, moglo bi trajnije definirati budućnost Darija Šarića u NBA lige. I nakon ovog trogodišnjeg ugovora, pa i pogledu njegove uloge u hrvatskoj reprezentaciji.

Linker
06. listopad 2024 22:27