ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
BOMBA U NBA LIGI

Grčki luđak otklonio neizvjesnost i potpisao najbogatiji ugovor u povijesti NBA lige: ‘Show se nastavlja‘

Cifra koja je u igri kod potpisivanja novih "papira" je najveća u NBA ligi
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 15. prosinac 2020. 21:15

Iako je slobodan igrač trebao postati tek sljedećeg ljeta, dvostruki uzastopni MVP Giannis Antetokounmpo (26) je unazad godinu pa i više dana bio - po američim medijima - u “ozbiljnim kombinacijama” barem polovice klubova NBA lige...

Ali od "sapunice", koja se mogla protegnuti kroz cijelu sezonu, neće biti ništa. Zato jer će Giannis potpisati najveći ugovor u povijesti lige - 228 milijuna dolara za pet godina - i ostati u Milwaukeeju barem do 2025. s tim da će imati opciju za još jednu sezonu na preko 50 milijuna. Uglavnom, ovaj masovni 4+1 ugovor počinje teći od jeseni 2021. i Bucksi sad mogu mirno spavati.

Giannis Antetokounmpo je tako povukao potez nekarakterističan za današnje superzvijezde, koje u pravilu bježe s malih tržišta kako bi se u velikima spajali s drugim superzvijezdama. Od LeBrona Jamesa preko Kevina Duranta i Kawhija Leonarda do Anthonyja Davisa.

Nakon dvije sezone u kojima je osvajao MVP nagrade i uporno ponavljao da mu to ne znači ništa bez naslova prvaka koji silno želi donijeti Bucksima, Antetokounmpo je i nakon uzastopnih razočaranja u doigravanju pokazao da vjeruje kako se u Milwaukeeju oko njega može složiti momčad spremna otići do kraja. Da bi ga u to uvjerili, Bucksi su prije nekoliko tjedana napravili trade u kojem je iz New Orleansa stigao Jrue Holiday, novi Giannisov "partner za zločin", u Khrisa Middletona. Je li to dovoljno za naslov prvaka? Teško. No, u Milwaukeeju sad imaju vremena graditi.

Antetokoumpo je prošle sezone obranio MVP naslov sa 29,5 poena, 13,6 skokova - rekordi karijere - i 5,6 asista, a povrh svega bio je i obrambeni igrač godine, tek treći s dvije najcjenjenije nagrade u istoj sezoni nakon Michaela Jordana i Hakeema Olajuwona. Kad vidiš u kakvom je društvu, najveći ugovor u povijesti nije iznenađenje...

Linker
06. listopad 2024 12:26