Luka Dončić

 TIM HEITMAN Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Dončić promašio ključno slobodno bacanje, Oklahoma izjednačila seriju. Clevelandu nije pomogao ni LeBron

Slovenski košarkaš je tijekom cijele utakmice igrao pod bolovima, no svejedno je upisao triple-double
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 14. svibanj 2024. 07:47

Luka Dončić je tijekom cijele utakmice vidljivo igrao pod bolovima jer ga muče desno koljeno i zglob lijeve noge, a to se moglo primijetiti na njegovom šutu jer je pogodio samo 6 od 20 šuteva, a imao je i 7 izgubljenih lopti. No, svejedno je upisao triple-double (18p, 12s, 10a), a njegova momčad je imala 14 poena prednosti u odnosu na Oklahomu u četvrtom susretu drugog kruga NBA playoffa. Došao je Dallas do toga zahvaljujući odličnoj obrani u prvom dijelu poluvremena te tricama P.J. Washingtona (21p, 12s, 5/11 za trice).

S tim vodstvom od 14 poena u trećoj četvrtini izgledalo je da Dallas ide po 3-1 u seriji, ali onda se probudio Thunder. Shai Gilgeous-Alexander je uzeo loptu u svoje ruke i predvodio momčad u povratku u egal. Kanađanin je opravdao svoje drugo mjesto u MVP utrci s 34 poenom, 8 skokova i 5 asistencija, a na krilima njegove Oklahoma je došla do preokreta i nešto više od minute prije kraja utakmice imala 96:91.

Dallas se nije predao. Dereck Lively je pogodio jedno slobodno bacanje, Derrick Jones nakon toga zakucao, a kako Oklahoma nije uspjela doći do koša Dončić je 10 sekundi prije kraja imao dva slobodna bacanja za izjednačenje. No, promašio je prvo što je omogućilo Chetu Holmgrenu da vrati Oklahomu na ‘plus 3‘. Kada je tri sekunde prije kraja svoje slobodno bacanje promašio i Washington postalo je jasno da će Thunder izjednačiti seriju i vratiti prednost domaćeg terena. Na kraju je završilo 100:96, a uz Shaija u redovima Thundera treba istaknuti Holmgrena (18p, 9s, 4b) i Luguentza Dorta (17p, 8s). Kod Mavericksa su Washington i Dončić bili najefikasniji, a spomenimo i kako je Kyrie Irving postigao samo 9 poena uz 9 asistencija.

image

LeBron James je bio u publici na utakmici Cleveland - Boston

NICK CAMMETT Getty Images Via Afp

Prije te utakmice igralo se u Clevelandu gdje je LeBron James iz publike pratio utakmicu svojeg bivšeg kluba protiv Bostona. No, ni ‘Kralj‘ nije pomogao Cavaliersima koji su u utakmicu ušli dosta oslabljeni zbog ozljede najboljeg igrača Donovana Mitchella. Njegovu ulogu preuzeo je Darius Garland (30p, 7a, 3s, 2uk) koji je vukao svoju momčad, a priključili su mu se Evan Mobley (19p, 8s, 3a) i Caris LeVert (19p, 5s, 3a, 2uk).

Raspoloženi trojac održavao je Cleveland u prihvatljivom rezultatskom minutu većim dijelom utakmice te prijetio Bostonu, ali su Jayson Tatum (33p, 11s, 5a, 2uk) i Jaylen Brown (27p, 8s) ipak bili previše da bi ovako oslabljen Cleveland, jer osim Mitchella nije bilo ni Jarretta Allena, mogao doći do pobjede. Boston je došao do treće pobjede i na korak do novog nastupa u finalu Istočne konferencije.


NBA rezultati:

Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 102:109 (Boston vodi u seriji 3-1)

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 96:100 (serija izjednačena na 2-2)

Linker
14. svibanj 2024 08:08