EZRA SHAW Afp
SLAVLJE U CHASE CENTRU

Curry i Warriorsi u drugom poluvremenu uništili Boston i izjednačili finalnu seriju

U Chase Centru se sve do početka treće četvrtine igrala vrlo napeta utakmica
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2022. 06:38

Košarkaši Golden State Warriorsa izjednačili su finalnu seriju (1-1) i na svom terenu nošeni Stephenom Curryjem svladali Boston Celticse rezultatom 107-88.

U Chase Centru se sve do početka treće četvrtine igrala vrlo napeta utakmica, Warriorsi su na odmor otišli sa samo dva poena prednosti, no onda su ubacili u višu brzinu, uzeli treću dionicu s 35-14 i pobjegli na nedostižnu prednost. Sve nade u nekakav preokret riješene su odmah na startu posljednje četvrtine koju je domaći sastav otvorio sa 6-0 i ogromnih +29.

"Steph je bio fenomenalan u trećoj četvrtini. Pritom ne mislim na broj ubačaja, već i na učinak u obrani, kao i na cijelu momčad", kazao je trener Warriorsa Steve Kerr.

image
EZRA SHAW Afp

Curry je bio prvo ime susreta, ubacio je 29 poena te dodao šest skokova i četiri asistencije. Jayson Tatum bio je najraspoloženiji kod gostujućeg sastava (28p, 6s, 3a), no i on se ugasio u drugom poluvremenu u kojem je ubacio samo sedam od svojih 28 poena. Jaylen Brown dodao je 17 za Celticse, a Derrick White 12. Al Horford, koji je briljirao u prvom susretu, ovoga je puta imao lošu večer u kojoj je upisao samo dva poena.

image
EZRA SHAW Afp

U redovina Warriorsa Curryja je sa 17 poena pratio Jordan Poole, Kevon Looney upisao je 12, Klay Thompson i Andrew Wiggins po 11.

"Nas je koštalo 19 izgubljenih lopti iz čega smo primili 33 koša. Te izgubljene lopte nas baš prate u doigravanju, čim ih je puno kao večeras, mi gubimo", kazao je trener Celticsa Ime Udoka.

Sljedeći susret igra se u Bostonu, a na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.

image
THEARON W. HENDERSON Afp

Linker
19. travanj 2024 22:58