STEPH CHAMBERS Getty Images Via Afp
NBA TRADE

Bullsi i OKC potvrdili zamjenu: Specijalist za obranu ide u Oklahomu, mladi Australac seli u Chicago

‘Imali smo ideju da sljedeće sezone počinje na klupi, ali to je za njega bilo teško prihvatiti‘
Piše: HinaObjavljeno: 21. lipanj 2024. 21:38

Američke profesionalne košarkaške NBA momčadi Chicago Bullsi i Oklahoma City Thunder potvrdili su razmjenu igrača prema kojoj je specijalist za obranu Alex Caruso (30) otišao iz Chicaga u Oklahomu, dok će vrlo talentirani Australac Josh Giddey (21) karijeru nastaviti u Chicagu.

Caruso je svoju NBA karijeru započeo upravo u Thunderu koji ga je angažirao u rujnu 2016. godine kao slobodnogo igrača, ali ga je i otpustio mjesec dana kasnije. Stoga je ovaj igrač svoju reputaciju beskompromisnog obrambenog igrača izgradio u Los Angeles Lakersima s kojima je osvojio i naslov prvaka 2020. godine. Od 2021. je bio član Bullsa u dresu kojih je u sezoni 2022/23. uvršen u najbolju obrambenu petorku lige, a ove je sezone uvršten u drugu obrambenu petorku lige. Sa 10.1 koševa i 3.8 skokova po utakmici Caruso je ove sezone ostvario najbolje učinke i u tim kategorijama u karijeri.

Giddey je prije tri godine izabran kao šesti na draftu te je tijekom dosadašnje karijere pokazao svoju svestranost postizavši prosječno 13.9 poena, 7.3 skokova i 5.7 asistencija po utakmici u 210 nastupa u dresu Thundera, ali generalni menadžer momčadi koja je ove sezone ostvarila najbolji omjer pobjeda i poraza u Zapadnoj konferenciji Sam Presti izjavio kako se Giddey i Thunder razmimoilaze u mišljenjima kakva bi njegova uloga u momčadi trebala biti.

"Kada smo uzeli Josha na draftu prije tri godine, on je bio esencijalni aspekt naše vizije kako bi momčad Thundera trebala izgledati. Otada je naša momčad rapidno i dinamično napredovala na način na koji nismo mogli predvidjeti. Stoga smo imali ideju da Josh sljedeće sezone utakmice počinje na klupi, ali to je za njega bilo teško prihvatiti pa se okrenuo traženju prilike negdje drugdje", kazao je Presti.

Linker
21. lipanj 2024 21:39