Nov 26, 2021; Salt Lake City, Utah, USA; Utah Jazz forward Bojan Bogdanovic (44) battle against New Orleans Pelicans guard Devonte’ Graham (4) in the second quarter at Vivint Arena.,Image: 645112667, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Sports/ddp USA/Profimedia

 Profimedia
PLANOVI SU BILI DRUGAČIJI

Bojan Bogdanović i Utah u problemima: ‘Ja sam jedini sportaš koji ima rupturu lista na obje noge‘

Utah JazzU bez hrvatskog reprezentativca prijeti i play-in turnir...
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. ožujak 2022. 14:24

Kad je Bojan Bogdanović propustio utakmicu protiv San Antonija zbog lagane rupture lista, pa se vratio drugi dan u pobjedi nad Sacramentom i pri tome stavio 26 poena, ništa nije sugeriralo kako najboljeg hrvatskog igrača neće biti u momčadi na sljedećih osam utakmica. Od kojih je Utah Jazz izgubio njih pet, a trenutačno je u neugodnom nizu od četiri vezana poraza.

- Jako nam nedostaje Bojan - priznao je, uostalom, i prvi igrač Jazza, Donovan Mitchell.

Što se dogodilo? U toj utakmici protiv Sacramenta Bojan je zadobio rupturu lista i druge noge.

- Ja sam jedini sportaš koji ima rupturu lista na obje noge.

I trenutačno je izvan stroja u samoj završnici sezone. Zajedno je s momčadi na turneji, Jazz ionako ima ima zahtjevan raspored, a nakon poraza u Dallasu u noći s nedjelje na ponedjeljak, Utah je pao i na peto mjesto Zapada. Pri tome, samo dvije pobjede manje ima sedma Minnesota, koja će, ako tako ostane morati kao sedma igrati play-in turnir.

Kad je Bogdanović bio u rotaciji Utah Jazza, gledali su u Salt Lake Cityju i na treće mjesto, svakako su željeli biti u poziciji da imaju prednost domaćeg parketa u prvoj rundi doigravanja, znači željeli su biti među prve četiri momčadi. Sada su peti i imaju za odigrati šest utamica do konca sezone. Mogu završiti i sedmi.

Dobra vijest je kako su četiri puta domaćini (LA Lakers, Memphis, Oklahoma i Phoenix), ali idu u goste Clippersima i Warriorsima. Da, raspored im niti tu nije lak, jer samo Oklahoma više nema šanse za doigravanje. Još će im biti teže ako će sve te utakmice morati odigrati bez Bojana Bogdanovića...

Linker
24. travanj 2024 00:15