Bojan Bogdanović još nije igrao ove sezone zbog ozljede

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NEIZVJESNA BUDUĆNOST

Bogdanović odlazi iz Detroita prije nego se oporavi? Pistonsima trenutno ne treba, a svi ga žele

Pistonsi ne pobjeđuju, ali nisu previše nezadovoljni jer razvijaju mladu momčad
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 28. studeni 2023. 14:02

Detroit Pistonsi su katastrofalno krenuli u ovu sezonu. S omjerom 2-15 trenutno su najslabija momčad lige, a izgubili su 14 posljednjih utakmica. U tom nizu nije sudjelovao Bojan Bogdanović koji zbog ozljede lista desne noge još nije zaigrao u ovoj sezoni.

U posljednje vrijeme se sve više priča o tome kako bi Hrvat mogao napustiti klub prije nego zaigra ove godine. Još nije poznato kada će se vratiti na parket, a sve češće se njegovo ime spominje u potencijalnim tradeovima. Tako je i The Athletic u svojoj analizi potencijalnih zamjena igrača koje bi Detroit mogao napraviti u svakom od posla uključio Bogdanovića.

Razlog za to je jasan - Pistonsi nisu puno napredovali u stvaranju momčadi koja bi mogla napasti barem borbu za play-in. Ima tu dosta dobrih mladih igrača, poput Cadea Cunninghama, Ausara Thompsona, Jalena Durena ili Jadena Iveyja, ali Pistonsima nedostaje iskustva, ali i uigranosti jer nisu puno utakmica igrali zajedno. S najslabijim omjerom (17-65) u ligi prošle sezone bili su najveći favoriti u lutriji za prvo mjesto i Victora Wembanyamu, ali kuglice nisu bile na njihovoj strani pa su dobili Thompsona.

Doduše, daleko od toga da su pogriješili s Thompsonom koji igra fantastičnu obranu, pomalo nevjerojatnu za rookieja i definitivno je zalog za budućnost. Njegova igra u napadu, posebno šut za tricu, treba popraviti, a trenutno je na prosjeku od 11,1 poena, 9,8 skokova, 3,2 asistencije, 1,8 blokade i 1,1 ukradene lopte.

image

Ausar Thompson je neprelazan u obrani

Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia

Upravo zbog odličnog Thompsona Bogdanovićevo ime se u ovom trenutku često spominje u potencijalnim tradeovima, a tu su još dva razloga: činjenica da je on prošle sezone govorio kako se nada boljim rezultatima nego lani, što se nije dogodilo, a tu je i njegova tržišna cijena pa bi ga Pistonsi mogli dobro unovčiti jer svakoj momčadi treba iskusni šuter koji je lani zabijao 21,6 poena uz 41,1 % za tricu koliko je Bogdanović imao. Ni njegov ugovor nije problem - ove sezone zarađuje 20 milijuna, a sljedeće nešto više od 19 milijuna dolara. Ugovor nije predug, a nije ni ‘pretežak‘ za niti jednu momčad.

The Athletic u svojim trade scenarijima Bogdanovića šalju u odlične klubove: Golden State, New York i Toronto. Američki novinari naglašavaju da ideje nisu bazirane na zanimanjima klubova, nego na analizi što bi Pistonsima bilo najbolje. Tako bi u tradeu s Warriorsima dobili Andrewa Wigginsa, Coryja Josepha i Brandina Podziemskog, a uz Bogdanovića bi otišli Alec Burks i tri picka druge runde. Trade s Raptorsima bi uključivao Bogdanovića, Iveyja i pick druge runde s jedne strane, odnosno OG Anunobyja i Thaddeusa Younga s druge, dok bi s Knicksima trade bio odražen u relaciji Bogdanović - Evan Fournier uz dodatak picka prve runde od strane New Yorka.

Realno gledajući, taj trade s Knicksima je i najrealniji od ponuđenih, ali postoje i druge momčadi koje se povezuju s Bogdanovićem. Jedno je sigurno, on ovoj mladoj momčadi Pistonsa trenutno nije potreban jer ionako ne mogu doći do bilo kakvog uspjeha, a i njemu bi s 34 godine sigurno bilo draže igrati za neku kompetitivniju momčad. U ovom trenutku teško je za očekivati da će on dočekati kraj sezone u Detroitu.

Linker
27. travanj 2024 01:12