Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
PRI VRHU LISTE

Bogdanović među najvećim kandidatima za trade, poznata je i cijena, ali i momčadi kojima bi najbolje došao

Detroit Pistonsi se nalaze u lošoj situaciji, a trade hrvatskog košarkaša se nameće kao logična ideja
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 16. prosinac 2023. 14:47

Tko su trenutno najveći kandidati za trade? Tim se pitanjem bavi ugledni The Athletic, a među igračima o kojima se najviše priča nalazi se i Bojan Bogdanović.

Očekivano se na vrhu ove liste nalaze igrači Toronto Raptorsa i Chicago Bullsa, momčadi koje nisu opravdale svoja očekivanja i za koje je svima jasno da se ne mogu razvijati s aktualnim rosterima. The Athletic je na prva dva mjesta igrača koji bi najprije mogli završiti u nekoj razmjeni igrača stavio dva igrača iz kanadske momčadi, Pascala Siakama i OG Anunobyja, a zatim slijede ‘bikovi‘ - redom Zach Lavine pa DeMar DeRozan i Alex Caruso. Nakon njih, na šestom mjestu se nalazi Bogdanović.

O promjeni sredine za najboljeg hrvatskog košarkaša piše se od početka sezone, a s obzirom na to da su Pistonsi trenutno najgora momčad lige s omjerom 2-23 i nevjerojatnim nizom od 22. utakmice bez pobjede, logičnim se nameće ideja da za iskusnog veterana dobiju neke mlade igrača i(li) pickove. No, Sam Vecenie, autor teksta na The Athleticu ipak ima dvojbe oko ovog tradea.

- I dalje sam skeptičan oko toga da će Pistonsi ozbiljno razmatrati opciju da Bogdanovića stave na tržište, ponajviše zbog toga što su, od kada su ga doveli iz Utah Jazza, odlučni da to ne naprave. Oni očajno trebaju veterane koji će donijeti kompetitivnost mladim igračima, posebno u napadačkom dijelu u kojem su imali puno problema zbog Bogdanovićevog izostanka u prvih 19 utakmica sezone - piše The Athletic.

Autor ističe kako bi Detroit za Bogdanovića mogao dobiti jedan pick prve runde drafta, a tri momčadi u kojima bi se najbolje mogao uklopiti su Memphis, Cleveland ili Orlando

Bogdanović je u šest utakmica, koliko je odigrao po povratku od ozljede, na prosjeku od 20 poena i drugi je strijelac momčadi nakon Cadea Cunninghama. Ima i 2,7 asistencija, 2,3 skoka i 1,5 ukradenih lopti, a prosjek šuta mu je 48,2% dok trice pogađa s elitnim postotkom od 40,9%. Bez obzira na to što ga Detroit nije još stavio na tržište, zainteresiranih momčadi uvijek ima.

- Bez obzira na to što je Bogdanović jedan od starijih krilnih igrača u ligi, on je nevjerojatno konstantan u svojim tridesetim godinama u kojima postiže 19 poena po utakmici uz šut od 46% iz igre, 40% za tri poena i 88% s linije slobodnih bacanja. Također, on je igrač u ekipi koja se nalazi u rebuildingu i ima fleksibilni ugovor. Bilo koja momčad koja ga dovede imat će vremena da vidi je li dovoljno vrijedno oružje da bi ga zadržala i sljedeće sezone - kažu u The Athleticu.

Autor teksta ističe kako bi Detroit za Bogdanovića mogao dobiti jedan pick prve runde drafta, a tri momčadi u kojima bi se najbolje mogao uklopiti su Memphis, Cleveland ili Orlando. Što se tiče ugovora kojeg spominju, Bogdanović ima važeći ugovor i za sljedeću sezonu, ali on nije garantiran. Naime, Detroit ili bilo koja druga momčad u kojoj eventualno bude igrao ga može otpustiti do 29. lipnja 2024. i onda mu za sljedeću sezonu platiti samo 2 milijuna dolara. Nakon tog datuma počinje važiti ugovor vrijedan točno 19.032.850 dolara za sljedeću sezonu. U ovoj Bogdanović ima plaću od ravno 20 milijuna dolara.

Inače, The Athletic na svojoj listi ima 25 igrača za potencijalni trade, a nakon Bogdanovića na njoj se nalaze Buddy Hield (Indiana), Kelly Olynyk (Utah), Gordon Hayward (Charlotte), Tyus Jones (Washington), Gary Trent (Toronto), Jae‘Sean Tate (Houston), Alec Burks (Detroit), Delon Wright (Washington), Talen Horton-Tucker (Utah), Nicolas Batum (Philadelphia), Robert Covington (Philadelphia), Marcus Morris (Philadelphia), Joe Harris (Detroit), Doug McDermott (San Antonio), Mike Muscala (Washington), James Wiseman (Detroit), Otto Porter (Toronto) i P.J. Tucker (LA Clippers).

Linker
22. travanj 2024 22:23