TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
U TRADEU TROJICA IGRAČA

Američki mediji objavili detalje: Bojan Bogdanović saznao ime novoga kluba, uskoro stiže službena potvrda!

Spominjali su se Los Angeles Lakersi i Phoenix Sunsi, a onda se u utrku ubacio još jedan klub
Piše: SNObjavljeno: 22. rujan 2022. 15:56

Je li konačno stigao kraj nagađanjima oko novoga kluba Bojana Bogdanovića? Ako ćemo vjerovati Shamsu Charaniji, uglednom i obično dobro upućenom novinaru The Athletica, odgovor je - da.

U poslijepodnevnim satima četvrtka Charania je objavio da su Utah Jazz i Detroit u ozbiljnim razgovorima, a samo pet minuta kasnije objavio je da Pistonsi uzimaju hrvatskog reprezentativca, a u Salt Lake City šalju Kellyja Olynyka i Sabena Leeja.

Charanija se poziva na svoje izvore, a uskoro se očekuje i službena objava klubova.

Da se nešto kuha, potvrdio je i drugi slavni NBA insajder Adrian Wojnarowski, koji je na svom Twitter profilu objavio da se trenutno radi na finalizaciji ovog tradea. Samim time, vijest je osvanula i na ESPN-ovoj stranici.

Za Bogdanovića su se posljednjih tjedana, barem prema pisanjima američkih medija, zanimali i Los Angeles Lakersi te Phoenix Sunsi. Najbolji hrvatski košarkaš već je neko vrijeme bio na izlaznim vratima Utah Jazza, kluba koji se odlučio na rekonstrukciju momčadi koju su već ranije napustili Rudy Gobert i Donovan Mitchell.

Bogdanović je u protekloj sezoni imao prosjek od 18.1 poena po utakmici, a sad postaje prvi Hrvat u dresu Detroita. U novom klubu dočekat će ga igrači poput Cadea Cunninghama, prvog picka drafta iz 2021. i Jadena Iveyja koji je bio 5. pick u 2022. godini. Detroit je prošle sezone bio jedna od najslabijih NBA momčadi. Na Istoku su Pistonsi zauzeli 14. poziciju, a od njih je lošije plasiran bio samo Orlando Magic.

Za 33-godišnjeg Bogdanovića Detroit će biti peti klub u NBA karijeri. Sve je počelo igranjem za Brooklyn, a uslijedile su za njega potom igre u dresu Washingtona, Indiane i Utaha.

Linker
25. travanj 2024 06:14