Cropix
VEČER ISTINE

Mršić je za pobjedu protiv Zvezde zakoračio u prošlost: 'Neka sve gori kao one slavne 1984. godine!'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 22. ožujak 2016. 09:17

Pred Cedevitom je večer istine, utakmica prema kojoj će se, žele li to na Velesajmu prihvatiti ili ne, ocjenjivati uspješnost sezone. Košarkaši hrvatskog prvaka moraju pobijediti Crvenu zvezdu (Dom sportova, 20 sati) ili će za njih završiti regionalna sezona. Beograđani su u Zagrebu još od subote, vode s 1-0 u seriji, a igra se na dvije pobjede.

Ulog je, svakako, finale i borba za naslov prvaka koji nedostaje Cedeviti, ali i za mjesto u Euroligi sljedeće sezone (ako se finalizira ugovor s ABA ligom). Mega, drugi finalist, niti bi bila prihvaćena od Eurolige niti ima takve ambicije.

Cedevitin trener Veljko Mršić vjerojatno će i dalje biti bez Henryja Walkera (što i nije neko oslabljenje), a zbog natečenog gležnja upitan je i Luka Žorić. No, centarska linija Bilan-Arapović-Žganec već je donijela nekoliko važnih pobjeda (Efes, Milano). Karlo Žganec je i u prvoj utakmici polufinala bio dosta dobar dok nije ispao s pet osobnih pogrešaka, iako mu je statistika bila prazna (1 koš, 2 skoka). Za njegovih 14 minuta Cedevita je napravila +16.

- Super, još bi bilo bolje da zabije 20 koševa - nasmijao se Mršić.

- Karlo je više puta pokazao da može, ali bi trebao smanjiti oscilacije. Nedostajat će nam Žorić i Walker, ali smo dokazali da i bez njih možemo. Sve ovisi i hoće li nas opteretiti osobnim pogreškama.

Na krilnom centru može pomoći i White, kao u završnici beogradske ligaške utakmice u kojoj je Cedevita pobijedila.

- Više bih ga volio na prirodnoj poziciji, ali napravit ćemo sve za pobjedu.

Mršić želi napraviti sve, ili barem puno toga, i izvan parketa kako bi svojoj momčadi stvorio najbolje uvjete za veliku pobjedu. U prizivanju navijača i stvaranju atmosfere zaigrao je na emocije koje često najbolje prolaze...

- Cedevita predstavlja i zagrebačku i hrvatsku košarku. Očekujem da dvorana bude puna, da sitne klubaške interese stavimo iza sebe. Igra hrvatski protiv srbijanskog kluba i nadam se atmosferi iz 1984. godine. U dvojci Doma sportova Cibona je igrala majstoricu finala protiv C. zvezde ( Nakićev horok tri sekunde prije kraja za naslov prvaka, nap. p.) i svi su navijači bili kao jedno - zakoračio je u povijest Veljko Mršić.

Cedevitin trener upitan je i za nove prigovore iz Beograda na račun sudaca jer je povjerenik Kamnikar ponovno delegirao njima mrskog Damira Javora.

- Ne pratim što se događa, ali to je stil tog gospodina iz C. zvezde koji stalno radi pritisak (predsjednik Nebojša Čović, nap. p.). Pritisci nekad urode plodom, nekada ne, ali najvažnije je na kraju pogledati se u ogledalo. Mi se bavimo samo terenom, pokušavat ćemo odigrati najbolju moguću utakmicu.

Linker
23. rujan 2024 07:41