Cropix/peđa Milosavljević
VRUĆI DOČEK

Mobilizacija nakon drame u Beogradu: 'Nadam se da će Zagrepčani htjeti uzvratiti za ovaj dernek'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 16. ožujak 2016. 00:15

Cedevita je u Beogradu ispustila veliku priliku šokirati C. zvezdu i izboriti meč-loptu za ulazak u finale ABA lige. Za šest dana u Domu sportova spašavat će sezonu i boriti se za majstoricu. U suprotnom, Beograđani će u borbu za prvaka, a Zagrepčani još samo hrvatsko prvenstvo.

Pullen je posljednjih 12 sekundi osnovnog dijela iskoristio za lošu tricu s osam metara jer nije mogao proći Lazića (prodor se činio boljim rješenjem) i - domaćini su otišli u produžetak, a gosti u poraz. Dodatnih pet minuta odlučeni su na početku sa 7-0 ( Kinseyeva trica pa 3+1 Millera).

Bila je to odlična utakmica, kakva i treba biti kada euroligaši igraju play-off, u kojoj je aktualni prvak na kraju iskoristio sve prednosti koje donosi domaći teren. U prvoj četvrtini izveli su 13 slobodnih bacanja, u posljednjoj je Cedevita uvedena u bonus nakon prvih 76 sekundi, a jedna od najvećih pogrešaka su nedosuđeni Kinseyjevi koraci u 40. minuti. Veći broj napadačkih skokova (ukupno 14) Cedevitin trener Veljko Mršić pripisao je sudačkom kriteriju.

- Izgubili smo kada su imali tri napadačka skoka zaredom. Nije lako zagrađivati kada Zirbes sve vrijeme "kampira" u reketu (aluzija na pravilo tri sekunde, nap. a.).

Cedevita je preokrenula sjajnom drugom četvrtinom (15-29, trice 5/6) i niskom petorkom ( Žganec i White). Treća je bila problematična, a domaćin je vratio vodstvo nakon što je Zirbes odgurnuo neraspoloženog Žorića, kojem je odmah suđena tehnička. Jedno bacanje i Lazićeva trica pogurnuli su domaćina u vodstvo. U posljednjoj je Pullen zaredao s tricama, ali i gubio važne lopte (ukupno 6). Walkerov izostanak nije se primijetio. Žganecova statistika je prazna, ali u njegovih 14 minuta Cedevita je napravila +16.

- Presudile su nam i četiri izgubljene lopte u trećoj četvrtini. Nije nam bilo lako u atmosferi koja se danima pripremala. Nadam se punom Domu sportova, da su ljudi prepoznali dernek koji je ovdje vladao te kako će željeti uzvratiti na takvom gostoprimstvu - dodao je još Mršić.

Miro Bilan nije izveo niti jedno sl. bacanje. Hrvao se sa Zirbesom koji je odigrao skoro cijeli nastavak s tri osobne koje je zaradio u prvom poluvremenu.

- Morali smo pobijediti u 40 minuta, ali nismo uhvatili skokove koje smo trebali. U važnom razdoblju nismo se snašli na njihovu izuzetnu agresivnost. Ostali smo bez snage, a C. zvezda je iskoristila to što su im suci puštali da guraju u skoku - rekao je Bilan.

Linker
23. rujan 2024 16:36