NBA ALL STAR

Leteći Zach LaVine nevjerojatnim zakucavanjima oduševio legende

'Još uvijek ne vjerujem da mi je ovo uspjelo. Gledam snimke zakucavanja i trofej koji su prije mene osvajali istinski velikani i osjećam se veoma ponosno'
Piše: Ivan BačaniObjavljeno: 15. veljača 2015. 22:27

U izvedbi koja će se pamtiti godinama , 19-godišnji Minnesotin rookie Zach LaVine odnio je pobjedu u natjecanjima u zakucavanjima kao najmlađi dobitnik nakon Kobea Bryanta 1997. Već je u prvoj rundi osvojio savršenih 100 bodova potezom koji je nazvao "Space Jam zakucavanje" noseći sličan dres onome Michaela Jordana iz istoimenog filmskog hita.

U drugom je uz pomoć suigrača Wigginsa provukao loptu iza leđa i završio furiozno jednom rukom za još jedan set perfektnih ocjena od Juliusa Ervinga, Walta Frazier, Natea Archibalda, Bernarda Kinga i Chrisa Mullina. Posljednjim zakucavanjem odnio je uvjerljivu pobjedu ispred Victora Oladipa iz Orlanda.

- Još uvijek ne vjerujem da mi je ovo uspjelo. Gledam snimke zakucavanja i trofej koji su prije mene osvajali istinski velikani i osjećam se veoma ponosno - rekao je LaVine nakon pobjede.

Natjecanje u tricama iz četvrtog je pokušaja konačno pripalo Stephenu Curryju iz Golden Statea, koji je prije dvije godine srušio rekord lige po broju pogođenih trica u sezoni (272). Igrač Warriorsa podignuo je navijače na noge sa 13 uzastopnih pogodaka, a postavio je i najbolji rezultat po broju zabijenih trica u jednoj rundi (27 od 34).

Houstonov Patrick Beverley osvojio je natjecanje u vještinama.

Linker
22. rujan 2024 06:45