NBA LIGA

LeBronovih 30 godina: Pogledajte 30 najboljih poteza u karijeri 'Kralja' Jamesa

Prvi pick drafta iz 2003. ne samo da je opravdao očekivanja, već je do tridesetog rođendana (koji je bio jučer) postigao toliko toga da ni dvije strane u novinama ne bi bile dovoljne da se sve nabroji.
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 31. prosinac 2014. 15:27

Tek mu je 30 godina, a čini se kao da je LeBron James u NBA ligi cijelu vječnost. Neki od nas živo se sjećamo naslovnice magazina Košarke u kojem je 2002. godine tada nepoznati klinac, još u trećem srednje, proglašen kao buduća zvijezda.

Već tada su utakmice njegove St. Mary škole pobožno pohađali skauti gotovo svih momčadi u ligi, a uz teren se znalo vidjeti i Michaela Jordana. Mnogi su misli da će takav 'hype' oko mladog igrača poremetiti njegove šanse da ikad uspije, dok su drugi već povlačili paralele s Bryantom i Garnettom koji su uspješno prošli tranziciju iz srednje škole u NBA.

12 godina kasnije, lako je vidjeti tko je bio u pravu. Prvi pick drafta iz 2003. ne samo da je opravdao očekivanja, već je do tridesetog rođendana (koji je bio jučer) postigao toliko toga da ni dvije strane u novinama ne bi bile dovoljne da se sve nabroji. Dva naslova prvaka, dvije zlatne olimpijske medalje, četiri titule MVP-a sezone, dvije nagrade za MVP-a finala, 10 nastupa na All-Staru... Nizu kao da nema kraja.

Rezime bogate karijere (tko zna, možda i najveće ikad, mada se ne bi u to kladili) ostavit ćemo za neko drugo vrijeme, kad se 'Kralj' bude opraštao. Zasada ćemo se prisjetiti trideset najljepših poteza u dosadašnoj karijeri LeBrona Jamesa.

Linker
22. rujan 2024 11:24